İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Görmez’e Şemdinli’de görkemli karşılama

Görmez’e Şemdinli’de görkemli karşılama

Görmez’e Şemdinli’de görkemli karşılama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3063 Beğen : 0

Cuma namazı öncesi Merkez İhsaniye Camii’nin açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e namazın ardından kalabalık bir grup alkış ve tezahüratlarla sevgi gösterisinde bulundu.

Yüksekova programının ardından Şemdinli’ye hareket eden Başkan Görmez’i ilçeye 10 km kala yaklaşık bin kişi karşıladı. Karşılamanın ardından Şemdinli’ye doğru yola çıkan Başkan Görmez’i daha sonra ilçe girişinde çoğunluğu gençlerden oluşan kalabalık bir grup çiçeklerle ve üzerlerinde ‘Başkanımız hoş geldiniz, Barışa hasret kalmış beldemize hoş geldiniz, Birêz Mehmet Görmez hûn bı xwêr hatın, Ziyaretiniz bizi onurlandırdı’ yazılı döviz ve pankartlarla karşıladı.


Karşılamanın ardından Başkan Görmez, programın yapılacağı ‘Hz. Seyyit Taha Yatılı Erkek Kur’an Kursu’na geçti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Yüksekova temaslarının ardından Şemdinli’de yapımı tamamlanan ‘Hz. Seyyit Taha Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılış törenine katıldı.

Bölgeye kazandırılan bu büyük hizmetten dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Diyanet İşleri Başkanı Görmez, İslam dininden önceki insanlığın haliyle İslam geldikten sonraki insanlığın halini ilmin ortaya koyduğunu ifade ederek, “Cahiliyeden bizi kurtaran yüce kitabımız Kur’an geldi ve bütün insanlığın mukadderatını değiştirdi” dedi.

Başkan Görmez şöyle devam etti;

“Bir yüce kitap geldi ve kız çocuklarını diri diri toprağa gömülmekten, insanları köle olmaktan kurtardı. O yüce kitap geldi ve her türlü zulmü, zulmeti ortadan kaldırarak adaleti tesis etti. Müminlerin yüreklerini birleştirdi onları birbirine kardeş kıldı. Bu halde o büyük kitabı okumadan öğrenmeden bu dünyayı terk etmek mümkün müdür?

Çok kıymetli bir dostunuzdan mektup gelse o mektubu okumadan durabilir misiniz? Bu kitapta en yüce dosttan gelen bir mektuptur. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız, kızlarımız hepsi bu kitabı okumalı ve öğrenmeli. Eskiden bu topraklarda kuran okumasını bilmeyen kimse olmazdı ama şimdi Kur’an bilmeyen insanlara rastlayabiliyoruz. Sonra başımıza birçok problemler gelmeye başladı.

“Seyyit Taha bu toprakların yetiştirdiği çok önemli bir İslam alimidir…”

Kur’an her birimize hayat veren kitaptır. Onu okuması ibadet, ona bakılması ibadet, onun tefsiri ibadet, onunla amel etmek daha büyük ibadet. Ama aslolan bize emrettiklerini yapmaktır. O bize insanlık içinden çıkarılmış hayırlı ümmet olduğumuzu hatırlattı, adil olmamızı, iyi kul olmamızı, iyi bir anne, baba, kardeş, evlat, komşu, dost, arkadaş, olmamızı emretti. Doğru konuşmayı, ahde vefa göstermeyi, sadakati, Furkan sahibi olmamızı, hak ile batılı, şerle hayrı, iyiyle kötüyü, güzelle çirkini, fark etmemizi öğretti. Bu yüzden bizim böyle müesseselere çok ihtiyacımız var.

Seyyit Taha öyle sıradan bir insan değil. Bir taraftan Buhara, Taşkent ve Semerkant’la, Bağdat ve Şam’la irtibatlı olması diğer taraftan Hindistan’da dehlevilerle münasebet kurması onun büyüklüğünü göstermesi kafidir. Nehri’de yetişen bu büyük İslam alimi bütün dünyayla irtibat kurabiliyor manevi köprü kuruyor İslam kardeşliğinin halkası olabiliyor. Bu kursa bu ismi verenleri ayrıca tebrik ediyorum.

“Bizi kardeş kılan inancımıza yeniden daha güçlü sarılalım…”

Bizi kardeş kılan inancımıza yeniden daha güçlü sarılalım. Çokça okuyalım, bu topraklarda kalbi kırık kimse kalmasın, dilinden, ırkından, renginden, malından, şöhretinden, mevkiinden, statüsünden ötürü kimse ötekileştirilmesin. Hepimiz aynı Allah’a, aynı kitaba inanıyoruz. Aynı Allah’a secde ediyoruz. Aynı Fatiha’yı, aynı duaları okuyoruz. Hiçbir mümin hiçbir mümine haksızlık edemez, onu hor ve hakir göremez, kaş gözle dahi aşağılayamaz, renginden, dilinden, ırkından dolayı ötekileştiremez. Bunun yolu ise Kur’an’ı iyi öğrenmek ve Efendimizi iyi tanımaktan geçer. Bizi kardeş kılan o büyük değerleri iyi okumak ve öğrenmek zorundayız.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler