İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gülen cemaati 'soykırım' iddiasıyla UCM'ye başvurdu

Gülen cemaati 'soykırım' iddiasıyla UCM'ye başvurdu

Gülen cemaati 'soykırım' iddiasıyla UCM'ye başvurdu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2565 Beğen : 0

Bir işadamı, Fethullah Gülen Hareketi’ne Türkiye’de zulüm, ayrımcılık, nefret söylemi ve yok etme girişimleri ile soykırım uygulandığını iddia ederek Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) başvurdu.

Zaman Gazetesi'nde yer alan habere göre işadamı Kani Kudu ve avukatı İsmail Yanar tarafından Lahey’e gönderilen 25 sayfalık şikayet dilekçesinde 13 maddeyle Gülen hareketine ‘soykırım’ yapıldığı öne sürüldü. Bunların insanlığa karşı işlenen suçlar olarak değerlendirildiği dilekçede, “Savaşların ve ayrımcılıkların olmadığı, insanların farklılıkları ile yaşayabildiği bir dünyaya özlemimiz olsa da idare edenlerin despotça ve keyfi kararlar aldığı dünyada yaşıyoruz ve mahkemenize büyük gereksinme var.” denildi.

‘Soykırım suçları’ ve ‘İnsanlık karşıtı suçlar’ başlığı altında özetlenen dilekçede, hayatında hiçbir şiddete başvurmamış sivil toplum kuruluşuna ve manevi liderine ağır hakaretlerde bulunulduğu öne sürüldü ve bunlar şöyle aktarıldı:

“Virüs, ur, sülük, maşa, haşhaşiler, paralel yapı, vaiz lobisi, ipi dışarıda, vatan hainleri, sinsi yapı, ihanet şebekesi, ananas cumhuriyeti, çete, örgüt, paralel devlet, kirli odak, efsunlanmış, dost modern darbeci, karanlık örgüt, inlerine gireceğiz, takiyyeci, kokuşmuş, çürümüş, sinsi virüs, gözü dönmüş, gizli örgüt, bunlara su bile yok, imanlarından şüpheliyim, terör örgütü, montajcı, telekulak çetesi, haraç çetesi, yalancı, yanar döner, ilkokul mezunu, evlatsız, içi boş, kalbi boş, zihni boş, alim müsveddesi, Pensilvanya örgütü, karşı taraf, piyon, CHP’nin hocası, patron, kan emici, kandan beslenenler, itikadi sapıklık, darbeci, kasetçi, paralel din kuruyorlar.”

Belirli bir toplum kesiminin nefret ve hakaret söylemleri ile ayrıştırıldığı, toplumdan tecrit edildiği, ‘onlara su bile yok’ denilerek bu kesime hayat hakkı dahi tanınmadığı iddia edilen başvuruda, Gülen Cemaati’nin dünya genelinde çok ilgi gördüğü savunuldu.

Dilekçede başvurunun sebebi özetle şöyle aktarıldı:

“Yurtiçinde tüm il ve ilçelere kadar araştırma talep edilmiş MİT, MASAK, TİB gibi devlet kurumlarının hepsi 76 milyon vatandaşı fişlemek için harekete geçirilmiştir. Talimatta Hizmet Hareketi ‘Fethullah Gülen Cemaati’ olarak isimlendirilerek grubun silahlı bir terör örgütü niteliği bulunup bulunmadığının tespit edilmesi gibi hiçbir delile dayanmayan, sivil ve mütedeyyin insanları hedefe koyan hukuksuz talepler yer almış, medyadan sivil toplum kuruluşlarına, akademi, okul, yurt, ev, dershane, şirket, vakıf ve derneklere ilişkin her türlü bilginin elde edilmesi talimatı ile eski başbakanın yargı eli ile cadı avı başlattığı ortaya çıkmıştır.

“YAPILAN SOYKIRIM SUÇUDUR, YARGILANMALIDIR”

Uluslararası Ceza Mahkemesi’ni kuran Roma Sözleşmesi’nin 6. maddesi, 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesi’nin 2. maddesinde tanımlanan soykırım suçunu yargılama yetkisini Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne vermiştir. Buna göre ‘bir grubun hayat şartlarının, üyelerine fiziksel zarar verilmesi amacıyla bilerek zorlaştırılması; SOYKIRIM’ olarak nitelenmektedir. Ulusal, etnik, ırksal ya da dini bir grubun herhangi bir üyesi soykırım kurbanı olabilir. Roma Sözleşmesi sosyal ve politik gruplara karşı yöneltilen insanlık karşıtı suçların yaygın veya sistematik temelde ve bir devlet ya da örgüt politikasına uygun olarak işlenmesi halinde Mahkeme’nin yargı yetkisine gireceğini kabul etmiştir. 2004 yılı MGK kararı ile başlayan ve en son 11 Haziran 2014 tarihli Ankara Anayasal Suçlar Bürosu Savcısı Serdar Coşkun’un talimatları ve Hükümet’in Hizmet’i bitirme eylem planı, yaygın ve sistematik bir şekilde hükümet politikası olarak uygulanmaktadır.”

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE BAŞBAKAN DAVUTOĞLU’NUN YARGILANMASI İSTENİYOR

Şikâyet dilekçesinde suçlanan isimler şöyle sıralanıyor: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan yardımcıları Bülent Arınç, bakanlar (yeni ve eski); Efkan Ala, Nabi Avcı, Bekir Bozdağ, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Akif Çağatay Kılıç, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, milletvekili Şamil Tayyar, valiler Hüseyin Avni Mutlu, Muammer Erol, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, İBB Başkanı Kadir Topbaş, AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, BDDK Başkanı Mukim Öztekin, SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci.

Başvuruda yalan haberlerle Gülen Hareketi’ni hedef gösterdiği iddiasıyla bazı yayın kuruluşları da suçlanıyor. Sabah, Akşam, Star, Takvim, Güneş, Yeni Akit, Yeni Şafak gazetelerinin sahipleri ve genel yayın yönetmenleri ile A Haber, Ülke TV, ATV, Kanal 7, Sky 360, Kanal 24, Beyaz TV’nin, sahipleri ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunuluyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler