İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Gülen 'Firavun' ifadesine açıklık getirdi

Gülen 'Firavun' ifadesine açıklık getirdi

Gülen 'Firavun' ifadesine açıklık getirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3312 Beğen : 0

Dershanelerin kapatılmasını ön gören yasa taslağıyla ilgili hükümet ve cemaat arasında başlayan polemik devam ederken, Fethullah Gülen, bir önceki açıklamasında yanlış anlaşıldığı tahmin edilen "Firavun" ifadesine düzeltme yaptı.

Fırtınalı dönemlerde istikâmet, sabır ve hâcet namazı’ başlığıyla herkul.org sitesinde yayınlanan konuşmasında F. Gülen Hocaefendi, itidalden ayrılmama çağrısı yaparak daha önce kullandığı "Firavun" ifadesine de açıklık getirdi.

Bazı haber sitelerinde "Erdoğan'a Firavun dedi" diye yorumlanan Gülen'in "Firavun aleyhinizdeyse doğru yoldasınız demektir." ifadelerinin yerine bu kez şu açıklama yapıldı:

"Cenâb-ı Hak, en sevdiği insanları Firavun'a karşı gönderirken "Yumuşak sözle ona hitapta bulunun, yumuşak bir halle davranın, yumuşak bir düşünceyle karşısına çıkın, incitmeyen sözlerle diyeceğinizi ona deyin" diyor. Sizin çevrenizdeki insanlar Nemrut değil, Firavun değil, Sezar değil, İskender değil, Napolyon değil, deli teke Hitler değil... Hele başları yerde secde eden insanlarsa, onlara karşı bize düşen şey saygılı olmak, takdir etmek ve Cennetü'l-Firdevs'e beraber girme dilek ve temennisinde bulunmaktır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler