İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hac kuraları 20 Mart'ta çekilecek

Hac kuraları 20 Mart'ta çekilecek

Hac kuraları 20 Mart'ta çekilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2726 Beğen : 0

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sene 2007 yılında kayıt olup 2013'e kadar aralıksız kayıt yenileyenlerin hac kurasına alınacağını belirtti.

Bu sene yeni kayıt alınmadığını vurgulayan Günenç, şunları söyledi:

"Kuramızda sadece bu sene gideceklerle 2015 yılında gidecekleri sıraya koyacağız. Bir kısmı bu sene, kalan kısmı da gelecek sene giderek 2007'deki kayıtları bitirmiş olacağız. Kayıtlarımızı aldık inşallah 20 Mart'ta kura çekimi olacak. 24 Mart-4 Nisan arasında da kura sonucuna göre kesin kayıtlarımızı yaptıracağız. Geçen yıldan kota indirimi nedeniyle gönüllü ve kura sonucu kalan hacı adaylarımız vardı. Onlar da bu sene doğrudan hacca gidecekler. Bunların sayısı 11 bin 726. Bunlardan 6 bin 612'si Diyanet İşleri Başkanlığı, 5 bin 114 ise seyahat acentelerinin organizasyonuydu. Bunlar bu sene doğrudan gidecekler. Başkanlıktan iptal olanlar başkanlıkla, şirketlerden iptal olanlara 'acentelere kayıt yaptırabilir' belgesi vereceğiz ve acentelerini bu sene kendileri seçecekler. 55 bin 540 kişi hacca gidecek. Bunların 11 bin 726'sı geçen seneden kalanlar. 2007 kayıtlılardan 43 bin 814 kişi de bu seneki kura sonucu kutsal topraklara gidecek. Geriye kalan 50 küsur bin kişi de gelecek yıl hacca gidecek."

Kayıt yaptırmayanlara ek süre yok

Rakamların kesin kayıtların ardından netleşeceğine dikkati çeken Günenç, bundan sonraki sürece ilişkin de bilgi verdi. 20 Mart'taki kura çekiminin ardından 24 Mart - 4 Nisan tarihlerinde kesin kayıtların yapılacağını yineleyen Günenç, "Kesin kayıt hakkını kazanan hacı adaylarından başkanlığımız organizasyonunu tercih edenler kesin kayıtlarını il müftülüklerinden yaptıracaklar. Kesin kayıtla ilgili bilgiler Diyanet İşleri Başkalığının internet sitesinden de yayımlanacak. Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanıp belirlenen sürede kayıt yaptırmayanlara ise tekrar kayıt hakkı tanınmayacak" ifadelerini kullandı.

Gazi ve şehit yakınlarına ek kontenjan

Gazi ve şehit yakınlarına yönelik 600 kişilik kontenjanın da bulunduğunu belirten Günenç, "Sistemimiz içinde 2007'den itibaren kayıtlı olanlar kesin gidecek. Kontenjan dolmadığı takdirde kalanları kayıtlı sistemden kurayla tespit edip kontenjanı tamamlayacağız" diye konuştu.

Gelecek sene yapılacak uygulamaya yönelik de şimdiden konuşmanın zor olacağını ifade eden Günenç, şunları kaydetti:

"Bu seneki sürecin de hayırla tamamlanmasını, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz. Kota uygulaması, kura çekimi uygulamalarının vatandaşlarımızı üzdüğünü biliyoruz. Ancak müracaat eden, talep eden çok, gidecek sayısı sınırlı olduğu için bundan başka bir yol, yöntem olmadığı için bu uygulamayı yapmak zorundayız. Bu hususu vatandaşlarımızın bilmesini arzu ediyoruz. Başkanlığımızın bu konudaki konumunu anlamalarını kendilerinden bekliyoruz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler