İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hac kuraları çekildi ! HAC KURALARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Hac kuraları çekildi ! HAC KURALARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Hac kuraları çekildi ! HAC KURALARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2873 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2014 yılı hac kuraları çekildi. Kuraya 2007 yılından itibaren sürekli kayıt yenileyen 125 bin 282 kişi girdi.

Hac kuraları çekildi. Kuraya 2007 yılından itibaren sürekli kayıt yenileyen 125 bin 282 kişi girdi. Kura sonuçları saat 20.00'den itibaren Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinden yayımlanacak.


Diyanet İşleri Başkanlığında yapılan kura çekimi Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak kutsal topraklara gidenlere rehberlik ettiklerini belirtti.


Söz konusu organizasyonun her sene geliştiğini ve en son imkanlarla gerçekleştirildiğini vurgulayan Günenç, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak Hac'ca başvuranların yıllık kotanın çok üzerinde olması nedeniyle kura çekmek durumundayız" dedi.

Kuranın doğal sonucu olarak çıkan ve çıkmayanların bulunacağını, bunun kabullenilmesi gerektiğini belirten Günenç, "Dileriz Suudi Arabistan'da devam eden altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra kotalar genişletilir. Kabe ve Peygamber hasretiyle yanan tüm kardeşlerimizi hacca götürme imkanı buluruz" diye konuştu.

Kesin kayıtlar ise 24 Mart- 4 Nisan tarihlerinde yapılacak. Hacca gideceklerin sayısı kesin kayıt işlemlerinin ardından kesinleşecek.

GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA 600 KİŞİLİK KONTENJAN

Gazi ve şehit yakınlarına yönelik de 600 kişilik kontenjan bulunuyor. Sistemde 2007′den itibaren kayıtlı olan ve 2013′e kadar aralıksız kayıt yenileten gazi ve şehit yakınları kesin gidecek. Kontenjan dolmadığı takdirde ise kalanlar sistemden kurayla belirlenecek.

Kurada çıkanlardan zihin ve gönül olarak hazırlanmalarını isteyen Keleş, Kur’an-ı Kerim’i okumayı bilmeyenler için müftülüklerde kursların düzenleneceğini kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler