İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Hacı sayısında artış yaşandı

Hacı sayısında artış yaşandı

Hacı sayısında artış yaşandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2843 Beğen : 0

İstatistik ve Enformasyon kurumunun açıklamasında, Suudi Arabistan'da yaşayan ve çoğunluğunu yabancıların oluşturduğu 500 bin kişinin gayri resmi yollardan haccettiğini, bu yılki hacı sayısında ise yüzde 8'lik bir artış yaşandığı belirtildi.Hac mevsiminde ayrıca, 2000 tercüman, imam, yönetici ve teknik adamın görev yaptığı, 4500 gönüllü Suudi gencin gece gündüz hacılara hizmet ettiği kaydedildi.

Bu arada İslam Kalkınma Bankası Başkan Ahmed Muhammed Ali, bu yıl toplam 1 milyon kurban kesildiğini, kesilen kurbanların 27 ülkedeki fakirlere gönderildiğini bildirdi.

362 bin 740 hacıya sağlık hizmeti

Suudi Kızılayı'ndan yapılan açıklamada ise, 362 bin 740 hacının 'hac mevsimi' süresince çeşitli rahatsızlıklarından dolayı hastanelerden sağlık hizmeti aldığı belirtildi. Açıklamada, 35 hacının açık kalp ameliyatı olduğu, ayrıca hacılara sağlık konularında uyarılar içeren 3 milyon ''sms'' kısa mesajı gönderildiği ifade edildi.

Hac mevsiminin sona ermesiyle birlikte Mekke Emiri Prens Halid düzenlediği basın toplantısında Hac döneminin başarıyla tamamlandığını söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler