İslami Haberler

Helal turizm protokolü imzalandı

Helal turizm protokolü imzalandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3067 Beğen : 0

Teşkilat Genel Sekreteri Nabil Abdullah Molla, Türkiye'de İslam ülkeleri vatandaşları için helal turizm standardı aradıklarını ve bununla kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı denize girebileceği plajlar, havuzlar ile tüm yiyeceklerde 'helal gıda' sertifikası istediklerini söyledi.

SMIIC Forum 2012, Antalya'nın Serik İlçesi'ne bağlı turizm beldesi Belek'te bulunan Cornelia Deluxe Hotel'de başladı. 35 ülkeden 160 delegenin sunum yapacağı forum yarın sona erecek. Forumda uluslararası ortak standartlar, akreditasyon, metroloji konuları ele alınıyor.

SMIIC Forum 2012'nin açılışı, Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Forumun açılışında konuşan SMIIC Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, iki gün boyunca standardizasyonla ilgili çeşitli konularda uluslararası seviyede söz sahibi olan kuruluşlarının temsilcilerinin konuşacağını söyledi.

İSLAM ÜLKELERİ STANDARDI

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) Genel Müdürü Metin Eker de İslam ülkelerinin önünde bulunan ticari engellerin, ekonomik güçlüklerin ortadan kaldırılması için işbirliği yapmalarının gerektiğini vurguladı. Bunun yolunun da İslam ülkelerinin ortak standardı kabul etmesinden geçtiğine işaret eden Eker, son olarak Afganistan, Mısır ve Lübnan'ın katılımıyla üye sayısı 20'ye ulaşan SMIIC'in bu alanda önemli bir görev üstlendiğine dikkati çekti.

Forumun açılış bölümü İslam İşbirliği Teşkilatı temsilcisinin ve SMIIC Genel Sekreterleği'nin sunumuyla sona erdi. Açılış bölümünün ardından foruma katılan delegeler aile fotoğrafı çektirdi.

HELAL STANDARDI ARIYOR

Diğer yandan forum kapsamında SMIIC ile Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği Standardizasyon Teşkilatı arasında Türkiye'de 'helal turizm' konulu bir protokol imzalandığı açıklandı. İmzalanan protokole ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Körfez Arap Ülkelerinin İşbirliği Standardizasyon Teşkilatı Genel Sekreteri Nabil Abdullah Molla, İslam ülkelerindeki birçok vatandaşın turizmle ilgili aktiviteler için Türkiye'de bulunduğunu ve İslam ülkelerindeki vatandaşların tatillerinde de 'helal' standardı aradıklarını söyledi.

KOMİTELERDE TARTIŞILIYOR

Bu protokole göre kadınlarla erkeklerin ayrı ayrı denize girdiği plajlar, havuzlar ve aynı zamanda otelde sunulan tüm yiyeceklerin de 'helal gıda' sertifikasına sahip olmasını istediklerini belirten Molla, "Biz kadınların da bu tatilden zevk almasını istiyoruz. Bu şekilde düşünüyoruz ve bu kurallar da İslam şeriat kurallarına tabi olmalı burada uygulanacak kurallar. Otel ve helalle ilgili konular dedi.

Henüz Türkiye'de devlet nezdinde bir görüşme veya başvuru olmadığını da belirten Molla, "Sadece bunu İslam Ülkeleri ve Standartları ve Metroloji Enstitüsü bünyesinde görüştük. Oradaki teknik komitelerde tartışıyoruz. Şu anda da SMIIC ile Körfez Ülkeleri Standartları Teşkilatı arasında bir protokol imzalandı. Bu artık bir başlangıç noktası, bundan sonrada bu iş ilerleyecek. Türkiye'nin bunu uygulama konusunda da number one olmasını istiyoruz diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler