İslami Haberler

Hz.Peygamber'in En Sevdiği Çorba

Hz.Peygamber'in En Sevdiği Çorba
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 4333 Beğen : 0

Hadis ve tarih kitaplarında Allah Rasulü'nün sofra kültürü ve adabı hakkında ciddi bilgilere ulaşılabiliyor. Anadolu'da çokça kullanılan arpa, Hz. Peygamber'in mutfağında da başrolü oynuyordu. Hz. Peygamber'in çok sevdiği bilinen bir çorba vardı. Osmanlı döneminde yapımı ve fakirlere dağıtımı için araziler tahsis edilen bu çorbanın adı deşide'dir.

Deşişe, iri parçalar halinde dövülerek öğütülen buğday ve arpadan yapılır. Tarifte iri parçalar halindeki arpa ve buğday dövmesine et, hurma veya her ikisinin de katıldığı bilgisi aktarılır. Buna göre deşişe'nin birbirinden farklı en az dört şekilde yapıldığı anlaşılmaktadır.

Deşişe Çorbası Tarifi: Bu çorba için yazılacak en sıhhatli tarif arpa dövmesi, hurma veya et ile yapılandır.

Deşişe çorbası Malzemeleri:
1 su bardağı arpa dövmesi
100gr. çekirdekleri çıkartılmış hurma
1 litre su

Yapılışı
Arpa dövmesi bir gece önceden ıslatılır. Suyu ile birlikte tencereye koyulur. Hurma ezilir ve karışıma eklenir. Sonrasında arpa yumuşayıncaya kadar kaynatılır.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler