İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İngiltere Müslümanlarından BAE'ye 'terör' davası

İngiltere Müslümanlarından BAE'ye 'terör' davası

İngiltere Müslümanlarından BAE'ye 'terör' davası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2419 Beğen : 0

İngiltere’deki bazı İslami kuruluşlar, iki Müslüman cemaati "terörist" listesine aldığı için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yönetimine karşı yasal işlem başlatmayı planlıyor.

Middle East Eye ajansına konuşan Londra merkezli Britanya Müslüman Birliği Derneği başkanı Ömer Al Hamdun "Avukatlar ile istişare ederek hukuki ve yasal işlem başlatmayı düşünüyoruz" dedi.

BAE hükümetinin terör listesine aldığı kuruluşlardan Britanya Müslüman Birliği insan hakları çalışmaları yanında İslami davet faaliyerleri yapıyor, Cordoba Vakfı ise bir araştırma grubu. Bu teşkilatların ikisi de terörle bağlantı suçlamalarını reddetti.

İmam Ömer Hamdun, BAE’nin terör listesinin kuruluşlarının itibarına ve yaptıkları faaliyetlere zarar verdiğini söyledi.

Hamdun, " BAE yetkililerinden liste konusunda açıklama yapmalarını istiyoruz. Çünkü böyle listeler sıradan Müslümanları terörist olarak ilan edip, onların hayatlarını tehlikeye atıyor” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler