İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Irak Müslüman Alimler Birliği'nden Arap liderlere çağrı

Irak Müslüman Alimler Birliği'nden Arap liderlere çağrı

Irak Müslüman Alimler Birliği'nden Arap liderlere çağrı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1560 Beğen : 0

Irak Müslüman Alimler Birliği, "Sadece Irak değil tüm ümmet sizden pratik çözümlerle onlara destek vermenizi bekliyor" açıklaması yaptı

Irak Müslüman Alimler Birliği, Arap liderlere "İran'ın bölge ülkelerinin istikrarını hedef alan tehlikeli projesine karşı koymaları" çağrısında bulundu.

Ürdün'de yarın gerçekleştirilmesi planlanan Arap Birliği Zirvesi öncesi Birlik'ten yapılan yazılı açıklamada, İran'ın bölge ve birçok ülkenin istikrarını hedef alan tehlikeli bir projesi olduğu belirtilerek, buna karşı konulması istendi.

Açıklamada, "Allah'ın sayesinde ümmet ve liderleri, İran'ın bölge ülkelerinin istikrarını hedef alan tehlikeli projesini idrak etmeye başlamıştır. Bu proje, Irak'ı siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak ele geçirmeyi amaçlamaktadır." denildi.

İran'ın söz konusu projesinin Lübnan, Suriye ve Yemen'de tehlikeli izlerinin ortaya çıktığı vurgulanan açıklamada, Arap liderlere, "Sadece Irak değil tüm ümmet sizden pratik çözümlerle onlara destek vermenizi bekliyor. Irak halkı, ülkenin Arap kimliğinin yöneticileri tarafından yok edilmesi çabalarının önüne geçmenizi istiyor." diye seslenildi.

Iraklı siyasilerin kendi çıkarları ve eğilimlerini önceleyerek, halk ve ülkenin zenginliklerini ipotek altına aldığı ileri sürülen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Irak'ta çözüm, ülkenin toprak bütünlüğünü korumak ve parçalanmasını reddetmekten geçiyor. Bu, her çeşit siyasi istibdat ve yok saymayı reddeden, Irak'ın bağımsızlığı ve egemenliğini garanti altına alan, zenginliklerini dış düşman ve İran hegemonyasından koruyan, işgal izlerini silecek ve yolsuzluk yapanları cezalandıracak milli ve çoğulcu bir yönetim isteyen tüm Iraklıların ortak talebidir."

Arap liderlerin yarın Ürdün'de yapılacak 28. Arap Birliği Zirvesi'nde bir araya gelmesi bekleniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler