İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İslam alimleri Diyarbakır'da toplandı

İslam alimleri Diyarbakır'da toplandı

İslam alimleri Diyarbakır'da toplandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3021 Beğen : 0

Ehli Sünnet Alimleri Birliği (ESAB) ve Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi işbirliğiyle Diyarbakır'da "Ümmetin Kalkınmasında Ehli Sünnet Alimlerinin Rolü" konulu uluslararası konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulkerim Ünalan'n yanı sıra Uluslararası Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği, Şam Alimler Birliği ve Suriye İslam Konseyi Başkanı Şeyh Usame Rifai, Lübnan Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Katırcı ,Norşin Medresesinden Abdülkerim Çevik ve bölgedeki İslam alimleri katıldı.

Programda konuşan ,Norşin Medresesinden Abdülkerim Çevik, son zamanlarda ülkede ve bölgede uyuşturucunun yayıldığını söyledi. Çevik, "Bu sorunu İslam kardeşliği ve Peygamber Efendimizin düsturuyla çözülecektir. Yoksa hiçbir şekilde bu sorunun çözülmesi mümkün değildir. Son zamanlarda Medreselerin ve İlahiyatların daha rahat nefes alması gerekir. Müfredatlarında yenilikler getirip daha kaliteli bir eğitim verilmesi gerekir. Hatta Medrese ve ilahiyatları birleştirip daha kaliteli bir eğitim yapılması lazım. Tabi ki İslam alimleri toplanacaktır. Sorunlar çoktur. Bu sorunlar alimlerin oturup müzakeresini yapacaklardır." diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler