İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler İşte dünyayı yakan yüzsüz adam!

İşte dünyayı yakan yüzsüz adam!

İşte dünyayı yakan yüzsüz adam!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3309 Beğen : 0


İslam’a ve Hz. Muhammed’e hakaretler içeren ‘Müslümanların Masumiyeti’ isimli filmiyle İslam dünyasını ayaklandıran ve kanlı gösterilerin fitilini ateşleyen yapımcı Nakoiula Basseley Nakoula, önceki gün kendi isteğiyle ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki evinden ayrılarak polise ifade vermeye gitmişti. Sorgusunun ardından gizli bir yere götürülen Nakoula, polis merkezinden yarılırken yüzünü maske ve gözlükle örtmüş, 55 yaşındaki yapımcının ‘hayatından ciddi bir şekilde endişe duyduduğu’ ifade edilmişti.

‘Bizi kandırdı’

Ancak Kıpti yapımcının bu çabası boşa çıktı. Çünkü İngiliz gazetesi Daily Mail, Nakoula’nın olay filmin setinde çekilmiş bir fotoğrafını ele geçirdi. Fotoğrafta yapımcının yanında oturan ise filmde rol alan 21 yaşındaki genç oyuncu Anna Gurji... Yapımcı tarafından kandırıldığını öne süren Gurji de önceki gün İngiliz basınına yaptığı açıklamada “Ben filmde George isimli karakterin en küçük eşi Hillary’yi canlandırdım. George’un daha sonra Muhammed olarak değiştirileceğini bilmiyordum. Filmin antik Ortadoğu’da dünyaya düşen bir göktaşına tapan bir kabile ile diğerleri arasındaki savaşı anlattığı söylendi” demişti.

‘Uyku hapı alıyorum’

Genç oyuncu, “Çekimleri yeşil bir zeminin önünde yaptık. Bu yeşil zemin görsel efektlerle doldurulacaktı. Çok küçük bütçeli bir filmdi. Günlük 75 dolar aldım. Şimdi eve kapanmışy durumdayım. Ortadoğudaki insanların beni suçlamalarından korkuyorum. Ben bir Katolik’im ve Müslümanlara karşı olduğum düşünülebilir. Uyumak için hap kullanıyorum ve günlerdir ağlıyorum” diye konuşmuştu.

19 kişi öldü

ABD için çalışan bir muhbir olabileceği bile iddia edilen Nakoula’nın yapımcısı olduğu film, Libya’daki ABD Büyükelçisi dahil İslam alemindeki protesto gösterilerinde en az 19 kişinin ölümüne neden olmuştu.

‘Filmi ben çekmedim vicdanım rahat’

‘Müslümanların Masumiyeti’ filmine tepkiler geçen hafta ortaya çıksa da filmin bir bölümü temmuz ayından video paylaşım sitesi YouTube’da yayındaydı. Filmin farkedilmesini ve gösterilerin başlamasını sağlayan ise Mısırlı televizyon programcısı Şeyh Halid Abdullah oldu. Uydudan yayın yapan El Nas kanalında ‘Yeni Mısır’ adından bir sohbet programı yapan Abdullah, önceki hafta sonu bu filmden görüntüler yayınlamış ve “Bu filmi çekenler öldürülmeli” demişti. Dün İngiliz Sunday Telegraph gazetesine konuşan Abdullah “Vicdanım rahat. Ben şiddet olayları için çağrı yapmadım. Bu filmi de ben çekmedim. Ben sadece haberi aktardım. Batı’nın programımda gösterdiğim iki dakika için bütün bu krizden beni sorumlu tutması komik” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler