İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kamboçya'da Müslüman Okuluna Koruma

Kamboçya'da Müslüman Okuluna Koruma

Kamboçya'da Müslüman Okuluna Koruma
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2652 Beğen : 0

Çam Müslümanlarının öğrenim gördüğü okula bir aydır taş ve dışkı dolu torbalarla saldırılar düzenlenmesi üzerine okula güvenlik güçleri yerleştirildi. Kamboçya'da Çam Müslümanlarının öğrenim gördüğü bir okula, taş ve dışkı dolu torbalarla saldırılar düzenlenmesi üzerine okula güvenlik güçlerinin konuşlandırılması kararı alındı.

Cambodia Daily'nin haberine göre, Tbong Khmum bölgesinde İmam Muhammed Abdülrahman tarafından kurulan okula, aralık ayından bu yana içme suyu tanklarına dışkı dolu torbalar bırakılarak ve taş atılarak saldırılar düzenleniyor.

Haberde, okula hafta başında atılan taşa sarılı, Abdülrahman ile diğer çalışanlara yönelik hakaret ve ölüm tehditleri içeren bir kağıdın bulunması üzerine Kamboçya polisinin okulda nöbet tutmasına karar verildiği kaydedildi.

Kasım ayında da söz konusu okulda eğitim gören 24 öğrenci bayılarak hastaneye kaldırılmıştı. Phnom Penh Post gazetesinin haberinde, öğrencilerin kaldığı eve zehirli gaz verildiği iddiası yer almıştı.

Cambodia Daily, okulda "Çam dili, kültürü, tarihi ve dini ibadetler" konusunda eğitim verildiğini yazdı.

Okula düzenlenen saldırılarla ilgili olarak henüz gözaltına alınan olmazken, saldırıların nedeni de bilinmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler