İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler “Kan Vermek Orucu Bozmaz, Kan Almak Orucu Bozar”

“Kan Vermek Orucu Bozmaz, Kan Almak Orucu Bozar”

“Kan Vermek Orucu Bozmaz, Kan Almak Orucu Bozar”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2182 Beğen : 0

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, kan vermenin orucu bozmadığını ancak kan almanın orucu bozduğunu belirterek, “Serum almak da orucu bozar” dedi.

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, “Kan alma, kan verme durumunu vatandaşlarımız soruyor. Kan vermek orucu bozmaz, ama kan almak orucu bozar. Serum almak da orucu bozar. Çünkü serumun içerisinde gıdalar vardır” diye vurguladı.

Sözlerine, “Ramazan-ı şerifleriniz hayırlı olsun. 11 ayın sultanı geldi. Hoş geldi, sefa getirdi. Oruç bir ibadettir. Her ibadet gibi orucun da vecibeleri vardır, sünnetleri vardır, orucu bozan haller vardır. Bozmayan haller vardır. Genelde bu oruç mevsiminde vatandaşlarımız tarafından bizlere il müftülüğümüze
Hamile kadınlara, çocuğunu emzirme durumunda olan, oruç tutamayan kadınlara İslam dininin müsaade ettiğini belirterek, “Çünkü burada bir can daha söz konusu. Bu canın sağlığı ve sağlıklı olarak büyümesi söz konusudur” şeklinde konuştu.

“FİİLİ OLARAK YÜZMEK ORUCU BOZMAZ”
İl Müftüsü Ahmet Çelik, fiili olarak yüzmenin orucu bozmadığını vurgulayarak, “Yaz mevsimidir vatandaşlar tabii haliyle havuza giriyor. Bu konuyla da ilgili soru soruluyor. Fiili olarak yüzmek orucu bozmaz. Yüzerken dikkat etmek lazım, özellikle ağzımızdan ve su kaçması ihtimali olan organlarımızdan su kaçırmamaya dikkat etmemiz lazım. Yoksa bizzat yüzmek orucu bozmaz” ifadelerini kullandı.
Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:
“Banyo yapmakta eğer zaruret olursa terler toz toprak olur dikkat ederek banyoda yapılabilir. Bazen kronik hastalıklara maruz kalan vatandaşlarımız var. Allah onlara acil şifalar versin. Bu kardeşlerimiz de doktor tavsiyesine, raporuna göre hareket etmeli. Bu tip durumlarda dinimiz uzman doktorun tavsiyesine kulak vermeyi tavsiye ediyor. Şeker hastalığıdır, tansiyondur, kalptir, bu hastalıklar tedavisi hayat boyu süren hastalıklardır. Genelde, bu tür hastalıklara maruz kalan kardeşlerimiz tutulamayan oruçların yerine fidye verirler.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler