İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kelar’da ‘Tasavvuf Konferansı’ düzenlendi

Kelar’da ‘Tasavvuf Konferansı’ düzenlendi

Kelar’da ‘Tasavvuf Konferansı’ düzenlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2700 Beğen : 0

Kuzey Irak Kürdistan Bölgesi’nin Kelar ilçesinde Germiyan Üniversitesi ve Kerküklü aydınların işbirliğiyle ‘Tasavvuf ve Kürdî Topluma Etkileri’ konulu bir konferans düzenlendi.

İki gün süren Uluslararası Tasavvuf Konferansı’na Türkiye, İran ve Irak’tan akademisyenler katıldı. Konferansa ‘tasavvuf ve toplumsal etkileri’ konulu 21 makale sunuldu.

Konferans Sözcüsü Dr. Umêd Berzan, BasNews’e yaptığı açıklamada ‘2 Nisan’da tasavvuf konulu ilk konferansımızı gerçekleştirdik. İki gün süren konferansta 3 komşu ülkenin 18 üniversitesinden 21 araştırma-inceleme sunuldu. Amacımız tasavvufun tarihi köklerini ortaya koyarak toplumuza etkilerini irdelemek’ diye konuştu.

Konferansı desteklediklerini belirten Diyanet Bakanlığı Sözcüsü Merîwan Neqşebendî ise, ‘Tasavvufun toplumumuzun siyasi ve sosyal hayatına doğrudan ve gözle görülür bir etkisi var. Diyanet Bakanlığı olarak biz de konferansın sonuç bildirgesine göre tasavvuf konulu bazı çalışmalar yapmayı planlıyoruz’ dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler