İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kerbela'da 17,5 milyon kişi toplandı

Kerbela'da 17,5 milyon kişi toplandı

Kerbela'da 17,5 milyon kişi toplandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2845 Beğen : 0

Kerbela'da bugün Hazreti Hüseyin'in Şehid edilmesinin 40'ıncı günü münasebetiyle yaklaşık 17,5 milyon kişinin toplandığı tahmin ediliyor

Irak'ın Kerbela kentinde bugün milyonlarca Müslüman, Hazreti Hüseyin'in şehid edilmesinin 40'ıncı günü minasebetiyle bir araya gelecek. Kaynaklar, Kerbela'daki anmaya yaklaşık 60 ülkeden yaklaşık 17,5 milyon kişinin katılacağını bildiriyor.

AFP'de yer alan habere göre, bu katılım şimdiye kadar dünya üzerinde Müslümanların gerçekleştirdiği en büyük katılımlı etkinlik olacak. Kerbela'daki mateme katılacak Müslümanların 4,5 milyonunun diğer Arap ülkeleri ve dünya üzerindeki başka 60 ülkeden gelen kişilerden oluştuğu belirtiliyor.

Sadece İran'dan gelenlerin sayısının bir milyonu aştığı belirtiliyor. Bu sayısının şimdiye kadar İran'dan gerçekleştirilen en büyük katılım olduğu kaydediliyor. Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin döneminde, İranlıların Kerbela'daki matemlere katılmaları yasaktı.

Irak Savunma Bakanı Halid el Ubeydi, Irak'ın Kerbela kentinde gerçekleştirilecek mateme katılımın şimdiye kadar kaydedilen en büyük katılım olduğunu belirtti. El Ubeydi, yurt dışından gelen 4,5 milyon Şii'nin yanı sıra, 13 milyon Iraklı Şii'nin de Kerbela'ya gittiğini kaydetti. Iraklı Şiilerin büyük bölümünün Irak'ın farklı kentlerinden yürüyerek Kerbela'ya gitmeyi tercih ettiği kaydediliyor.

Kerbela'da milyonlarca kişinin bir araya gelmesinden önce IŞİD'in Irak'taki işgalleri tedirginliğe neden oluyordu. Ancak, başkent Bağdat'la Kerbela kenti arasında bulunan Curf es Sahar kentinden IŞİD'in çıkarılması bölgedeki gerginliği bir miktar düşürmüştü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler