İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Keşmirli Müslümanlardan Hindistan'a uyarı

Keşmirli Müslümanlardan Hindistan'a uyarı

Keşmirli Müslümanlardan Hindistan'a uyarı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2729 Beğen : 0

Keşmirli Müslümanlar, Hindistan hükümetini Keşmir Vadisi'nde Brahman'lar için ayrı bir yerleşim yeri yapmaması konusunda uyardı. Keşmir'deki Müslümanların kuruluşlarından Hindistan hükümetine uyarı yapıldı. Bölgede yaşayan Müslümanlar, hindistan hükümetinin eski Hindu kabilelerden olan Brahmanlar için Keşmir Vadisi'nde ayrı yerleşim yeri yapmayı planladığını, bu planı kabul etmeyeceklerini belirtiyor.

Brahmanlar, Hindistan'ın en eski kabilelerinden biri olarak biliniyor. Keşmir, Brahmanların atalarının yaşadıkları bölge olarak biliniyor. Hindistan'ın Keşmir'de Brahmanlar için ayrı bir yerleşim birimi kurmayı planladığı belirtiliyor.

Keşmirli Müslümanlarsa Brahmanlarla Müslümanların iç içe yaşayabileceklerini, ayrı yerleşim yeri kurmanın doğru olmadığını söylüyor.

Hindistan hükümetinin planına karşı çıkan gruplardan İttihad-ı Milat Meclisi sözcüsü, Brahmanların atalarının topraklarına dönebileceklerini, Müslümanlar tarafından hoşgörüyle karşılanacaklarını söyledi. Sözcü, ayrı yerleşim biriminin kurulmasına karşı olduklarını belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keşmir Müftüsü Beşir-üd-Din bölgeye ayrı yerleşim birimi kurmanın çok ciddi sonuçları olabileceğini söyledi. Müftü, Hindistan hükümetinin kasıtlı olarak Keşmir'in demografik yapısını değdiştirmeye çalıştığını kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler