İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kosova'da 15 cami imamı gözaltında

Kosova'da 15 cami imamı gözaltında

Kosova'da 15 cami imamı gözaltında
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2557 Beğen : 0

Kosova Polisi, "Kosova güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. İçlerinde 15'inin cami imamı olduğu belirtiliyor. ABD Büyükelçisi operasyona destek verdi

Kosova'da sabah saatlerinde ülke genelinde başlatılan polis operasyonunda, 15 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Kosova Polisi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kosova Savcılığı'nın talimatıyla ülke genelinde 16 farklı noktada düzenlenen operasyonlarda, "Kosova güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri" gerekçesiyle 15 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Operasyonların uzun süren araştırmalar neticesinde düzenlendiği kaydedilen açıklamada, operasyonlar kapsamında delil niteliğinde çok sayıda belgenin ele geçirildiği de ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşlara daha önce bazı Kosova vatandaşlarının da hayatlarını kaybettiği Irak ve Suriye'deki şüpheli örgütlere katılmaları halinde karşılaşabilecekleri tehlikeler hakkında uyarılarda da bulunuldu.

Operasyonlarda SH. K. (1966), T. A. (1987), F. R. (1960), E. A. (1971), E. R. (1976), E. N. (1981), E. G. (1978), D.GJ. (1987), M.M. (1958), B. R. (1980), I. B. (1981), L. R. (1979), A. M. (1985), Sh. K. (1989), S. S. (1981)'nin gözaltına alındığı bildirildi.

Kosova Polisi, geçen ay yaptığı operasyonda da "IŞİD ve El-Nusra bünyesinde Suriye ve Irak'taki savaşlara katıldıkları" şüphesiyle 42 kişiyi gözaltına almıştı.

GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA CAMİ İMAMLARI DA VAR

Kosova'daki bazı haber siteleri ise gözaltına alınanların tamamına yakının cami imamları ve siyasiler olduğunu öne sürdü.

Kosova medyasında yer alan haberlere göre, Vitialı cami imamı Sabahudin Selimi, İpek Başimamı Enes Goga, imam Eroll Nesimi, imam İdriz Bilibani, Prizrenli imam Leonard Ruli, İpekli imam Dardar Gjuka, Priştine'deki Fatih Sultan Mehmed Camisi İmamı Shefqet Krasniqi, Kaçanikli imam Shefki Koraçi, Prizren'deki Yeni Mahalle Camisi İmamı Mazllum Mazllumi, Priştineli imam Bedri Robaj, imam Ekrem Avdiu, vaiz Enis Rama ve LISBA Genel Başkanı Fuad Ramiqi gözaltına alınan kişiler arasında yer alıyor.

Operasyona tepki gösteren Kosova'daki bazı sivil toplum kuruluşları da gözaltına alınanların terörle bir bağlantılarının olmadığını, devletin aylardır yaşanan siyasi krizi örtbas etmek ve Avrupalı ülkelere şirin görünmek için bu operasyonların gerçekleştirildiğini öne sürdü.

ABD'nin Kosova Büyükelçisi Tracey Jacobson, gözaltılarla ilgili Twitter hesabından bir açıklama yaptı ve "Kosova'nın yabancı savaşçılar ve aşırılığa karşı attığı adımları bir kez daha takdir ediyorum" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler