İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Kuran kursu yaptırana vergi indirimi

Kuran kursu yaptırana vergi indirimi

Kuran kursu yaptırana vergi indirimi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3283 Beğen : 0

Amme alacaklarına ilişkin yasa tasarı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda dün görüşüldü. Yapılan değişikliklerle din eğitimi verilen tesisler de kapsama dahil edildi. Buna göre bir caminin tamamını yaptıran ya da caminin sadece minaresini yaptıran hem gelir hem kurumlar vergisi istisnasından yararlanabilecek.
Maddede yapılan değişiklikle, “mülki idare amirlerinin izni ve denetimine tabi olarak yaptırılacak ibadethaneler ve Diyanet İşleri Başkanlığı denetiminde yaygın din eğitimi veren tesislerin” ifadesi eklendi. İbadethane kapsamında sinagog ve kiliseler yer alıyor. Sinagog ya da kiliseyi tamir ettirenler de yaptıkları yardımları vergiden düşebilecek. Maddeye eklenen ‘yaygın din eğitimi verilen tesislerin’ ifadesiyle Kuran kurslarının yapımı da vergi istisnası kapsamına girdi. Ayrıca cami hocasının cemaatle sohbet için bir araya geldiği yerlerin de istisna kapsamı içine gireceği ifade edildi. Vergi istisnasının kapsamını Maliye Bakanlığı yasa çıktıktan sonra tebliğle belirleyecek. Bu tebliğle camiye yardımda herhangi bir alt sınır olup olmayacağı netlik kazanacak. 100 lira yardım yapanın da 10 bin lira yardım yardım yapanın da vergi istisnasından yararlanıp yararlanmayacağı tebliğle belirlenecek.

Vergi affına ‘af’
Amme alacakları tasarısında ayrıca geçen yıl getirilen vergi ve SSK primleri affına ‘yeni af’ geldi. Vergi affı kapsamında taksitlendirmede iki kere taksitini aksatan aftan yararlanamıyordu. Şimdi taksitlerini aksatanlara yeni imkân geliyor. Yasa çıktıktan sonra 4 ay içinde taksitini ödeyenler yeniden kapsama girecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler