İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Layene Tarikatı 135.Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Layene Tarikatı 135.Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Layene Tarikatı 135.Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2743 Beğen : 0

Senegal’in en büyük dini grubu olarak bilinen "Layene" tarikatı, 135. kuruluş yılını çeşitli merasimlerle kutluyor. Layene tarikat mensubu on binlerce kişi, tarikatlarının kuruluş gününü beyaz elbiseler giyerek kutluyor.

Dini bayram ve mübarek günleri kendisine has etkinliklerle kutlayan Layene tarikatı müritleri, beyaz kıyafetin sınıf farkını ortadan kaldırdığını ve insanları eşit konuma getirdiğine inanıyor. 3 gün 3 gece süren kutlamaların son gününde Atlas Okyanusu kıyısında kurulan çadırda toplu dua edildi. Tarikat mensupları, giydikleri beyaz kıyafetlerle kutsal topraklarda ihrama giren kalabalığı andırıyor.

El Hadj Ndiaye isimli mürit “Sizde görüyorsunuz ki burada herkes eşit. Biz burada aynı kıyafetleri giyerek aramızdaki bütün farklılıkları ve toplumsal ayrımları yok sayıyoruz. Allah’ın huzurunda herkes eşit ise biz dünyada neden eşit olmayalım.” dedi.

Bu tarikat, Seydina Limamou Lahi tarafından 135 yıl önce kuruldu. Sömürge döneminde Müslümanlara yapılan baskı ve zulümden kaçan Lahi, bölgede bulunan bir mağaraya saklanır. Tarikat mensuplarının inanışına göre, Peygamber Efendimiz (s.a.v) rüyada Lahi'yi ziyaret ederek mağaradan çıkmasını söyler. .

Tarikat, insanların Allah katında olduğu gibi dünyada da eşit olduğunu savunuyor. Senegal’in başkenti Dakar'ın Yoff bölgesinde 1884 yılında kurulan tarikatın başında ise 6. şeyh olan Senigne Abdoulaye Thiaw bulunuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler