İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Lübnan'da Alimler Heyeti üyesine gözaltı

Lübnan'da Alimler Heyeti üyesine gözaltı

Lübnan'da Alimler Heyeti üyesine gözaltı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2575 Beğen : 0

Lübnan Müslüman Alimler Heyeti üyesinin de arasında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.

Lübnan'da, arasında Lübnan Müslüman Alimler Heyeti üyesinin de bulunduğu 5 kişinin gözaltına aldığı bildirildi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal beldesinde durdurulan bir araçta Suriye'de aranan 2 kişinin de arasında olduğu 5 kişinin yakalandığı belirtildi.

Söz konusu araçta 1 bombalı kemer, el yapımı 2 bomba, 3 tüfek, 4 tabanca ve bir telsizin bulunduğu kaydedilen açıklamada, bombalı kemerin güvenlik birimleri tarafından imha edilmeye çalışıldığı, gözaltına alınan kişilerin ilgili mercilere sevk edildiği aktarıldı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Lübnan Müslüman Alimler Heyeti üyesi Husam el-Gali, Nusra Cephesi üyelerinden ellerindeki askeri öldürmemeleri için söz almak üzere gittiği Arsal bölgesinde gözaltına alındı. Gali'yle gözaltına alınan 4 kişi arasında, silah ve bombalı kemer taşıyanların bulunduğu ifade edildi.

Öte yandan, Alimler Heyeti kaynakları, gözaltına alınan Suriyelilerin, Gali'yi Nusra üyeleriyle görüşme noktasına götürmeye çalıştığını, bu kişilerden bazılarının silah taşıdığını ve Gali'nin bunları bilmediğini kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler