İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Mardin'de Kilise ve Camiler Gül Kokulu

Mardin'de Kilise ve Camiler Gül Kokulu

Mardin'de Kilise ve Camiler Gül Kokulu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 5330 Beğen : 0

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin’in Artuklu Belediyesi, farklı din, dil ve kültürleri aynı mahallelerde barındıran ilçedeki cami ve kiliseleri ibadet öncesi Isparta’dan getirilen gül suyu ile temizliyor.

Anadolu’nun engin hoşgörüsünün yaşandığı, tarihi camileri, medreseleri, kiliseleri ile dikkat çeken ve taşın adeta oya gibi işlendiği ilçede, Kaymakam Şakir Öner Öztürk’ün Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildiği Artuklu Belediyesi her vatandaşa hizmet götürmek için yoğun mesai harcıyor.

Isparta’dan 1,5 Ton Gül Suyu getirildi

Yüzyıllardır farklı inançlara mensup Türk, Süryani, Kürt ve Arapların bir arada hoşgörü içerisinde yaşadığı ilçede belediye ekipleri, rutin temizliklerini yaptığı tarihi ibadethaneleri Isparta’dan özel getirilen 1,5 ton gül suyu ile yıkıyor.

Belediye Başkan Vekili Kaymakam Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin’in Türk, Kürt, Arap, Süryani, Keldani ve Yezidilerin yaşadığı çok kültürlü ve çok dilli bir kent olduğunu söyledi.

Uluslararası birçok mecraya inat, yüzyıllardır bu güzel vatanda herkesin bir arada kardeşçe yaşadığını belirten Öztürk, “Belediye olarak tüm inanışların ibadethanelerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın daha güzel ibadet edebilmeleri için gül suyu ile temizliyoruz” dedi.

Kent sakinlerinin gül suyu ile temizlenen mekanlarda ibadetlerini yapmalarını sağladıklarını aktaran Öztürk, bunun asli görevleri olduğunu, herkese hizmet götürmeye dikkat ettiklerini belirtti.

Teröre giden kaynakların halka gitmesi için çaba sarf ettiklerine dikkati çeken Öztürk, “Artık dağa ve teröre giden kaynaklar gül suyuna harcanıyor. Bundan çok mesuduz” diye konuştu.

“Örnek teşkil edecek bir davranış”

Tarihi Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz ise din, kültür ve dillerin kavşak noktasında çok güzel bir hizmet yürütüldüğünü söyledi.

Akyüz, “Belediye, işçilerini gönderip kiliseyi gül suyu ile yıkıyor, temizliyor. Bu çok güzel bir duygu. Din ayrımı yapmaksızın camiler gibi kiliseleri de aynı şekilde yapmaları çok sevindirici, örnek teşkil edecek bir davranış. Belediye Başkan Vekilimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mardin Protestan Kilisesi Pastörü Ender Peker de uygulamadan duyduğu memnuniyetine dikkati çekti. İbadet yerlerinin gül suyu ile yıkanmasının çok güzel olduğunu aktaran Peker, şunları kaydetti: “Mardin çok farklı etnik kökenin dini görüşün bir arada yaşadığı bir şehir. Farklı dokuların birlikte yaşadığı şehrin, Türkiye’ye yaydığı güzel bir koku var. Hoşgörü kokusu bu. Bu soyut olan hoşgörü kokusunun somutlaşmış halidir şu anki hizmet.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler