İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Mezhep çatışması kışkırtıcılığı

Mezhep çatışması kışkırtıcılığı

Mezhep çatışması kışkırtıcılığı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3119 Beğen : 0

Brüksel'de geçtiğimiz gün kundaklanan cami ile ilgili olarak gözaltına alınan fanatik zanlı Suriye’deki katliamları protesto etmek için Şii toplumuna ait camiye saldırdığını iddia etti.

Pakistan merkezli Tribune Gazetesi'nin haberine göre kendisini Sünni olarak tanıtan 30 yaşlarındaki zanlı, Şii toplumunun Suriye konusundaki tutumunu beğenmediğini, Esad'ın ülkesinde yaptığı zulümlere destek verdiklerini öne sürerek kendilerine bir ders vermek istediğini, bu sebeple de camilerini yaktığını söyledi.

Cami imamının da öldüğü olayı gerçekleştiren Fas pasaportuna sahip zanlı, öldürme gibi bir niyetinin olmadığını, sadece uyarı için camiyi yakmak istediğini kaydetti.

Öte yandan Brüksel yetkilileri olayın münferit olduğunu, zanlının arkasında herhangi bir örgüt veya kuruluş olmadığını açıkladı.

Pazartesi günü meydana gelen olayda ülkedeki Şii cemaatin kullandığı cami yakılmış, caminin imamı hayatını kaybetmişti.

Brüksel’de biri Şiilere ait olmak üzere toplam dört cami bulunuyor. Bugüne kadar aralarında hiçbir sorun yaşanmayan Sünni ve Şii cemaatler, Şii camisinin yakılmasından sonra olayların büyümesinden korkuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler