İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Mısır Yüksek İslam Konseyi’nden Görmez’e ziyaret

Mısır Yüksek İslam Konseyi’nden Görmez’e ziyaret

Mısır Yüksek İslam Konseyi’nden Görmez’e ziyaret
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3157 Beğen : 0

Türkiye’de herkesin Mısır’da başlayan baharın daimi, barış ve huzurun kalıcı olması için dua ettiğini kaydeden Başkan Görmez, “Bu baharların hiçbir zaman kışı olmasın. Mısır’da hem ilmen hem de manen bu gücün olduğunu bilenlerdenim. Bilhassa bu yeni dönemde Türkiye ile Mısır arasında çok daha önemli ilişkilerin kurulacağına eminim” dedi.

El-Ezher Üniversitesi Şeyhi ile üç proje üzerinde çalışma yürüttüklerini belirten Başkan Görmez, şunları söyledi;

“İlk projemiz, ortak bir İslami Araştırmalar Merkezi’nin kurulmasıdır. Bu konuda iki ülkenin ufuklarının birleşmesi, İslam dünyasının ve insanlığın kazancına olacaktır. İkinci projemiz, Mısır’daki bazı vakıfların ihya edilmesi, üçüncüsü ise iki ülke arasında öğrenci mübadelesidir. Bu sayede Türkiye’deki din adamlarının Arapça öğrenimi konusunda Mısır’da eğitim almaları, Mısır’daki din adamlarının ise Türkiye’ye gelerek din hizmetleri konusunda bilgi almaları sağlanacaktır.”

Abdülhalim Sultan ise Türkiye’yi çok sevdiklerini, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenerek devam edeceğine olan inancını ifade ederek, bundan sonrada bu konuda kendilerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceklerini vurguladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler