İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Moskova'ya cami ve İslam Akademisi gündemde

Moskova'ya cami ve İslam Akademisi gündemde

Moskova'ya cami ve İslam Akademisi gündemde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2487 Beğen : 0

Moskova’da İslam Akademisi kurulması ve yeni cami inşası gündemde

Kuzey Kafkasya İslami kurumları liderlerin ikinci kongresi Dağıstan başkenti Mahaçkale’de yapıldı.

Regnum ajansına göre kongrenin en önemli konularından biri Moskova’da İslam Akademisi kurulması teklifi oldu.

Teklife göre İslam Akademi Moskova'da, 67 dönümlük bir arsa üzerine inşa edilecek ve Akademinin bir kısmı olarak Camide yapılacak.

Rusya Müslümanları uzun zamandır yaklaşık 3 Milyon Müslüman yaşayan Moskova’da yeni Cami inşası için izin almaya uğraşıyorlar. Mahaçkale'de düzenlenen Müslüman liderler Kongresinin ana konusu ise toplumda barış ve istikrarın sürdürülmesinde İslami örgütlerin rolü oldu. Kongreye Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinin tümünün müftüleri, Kuzey Kafkasya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi Başkanı, Kırım Dini İşler İdaresi Başkanı, Simferopol Baş İmam, Tataristan ve Stavropol Bölgesi müftüleri ve diğer yetkililer katıldılar.

Dağıstan’ı Cumhuriyet Müftüsü Ahmed Hacı Abdullayev, Mahaçkale Baş imamı Mahammadrasul Saaduev, Başbakan Yardımcısı Ramazan Caferov, Dağıstan başkanı danışmanı Denga Halid temsil ettiler.

Rusya'da İslami bir akademi oluşturma teklifi kongrenin en önemli konusu oldu. Ziyaret fikri ile kar amacı gütmeyen hayırsever vakıf "kültür, bilim ve eğitimi destek" fonu müdür yardımcısı Ali Polosin’e göre bu fikir iki yıl önce İslam alimi Muhyiddin Ali el-Karadağ tarafından ortaya atılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler