İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslüman Alimler'den bağış kampanyası çağrısı

Müslüman Alimler'den bağış kampanyası çağrısı

Müslüman Alimler'den bağış kampanyası çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2269 Beğen : 0

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Suriyeli sığınmacılar ve Gazze için küresel bağış kampanyası çağrısı yaptı

Dünya Müslüman Alimler Birliği, Ortadoğu'da etkili olan soğuk hava nedeniyle Suriyeli sığınmacılar ve Gazze için küresel bağış kampanyası düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Birlik Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreteri Ali Karadaği'nin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Sığınmacılar için ayni ve nakdi yardım yapmak şer'an vaciptir" ifadesi kullanıldı.

Son günlerde bölgede etkili kar fırtınası ve şiddetli soğukların çatışmalar nedeniyle evlerini terk ederek kamplarda yaşayan milyonlarca Suriyeli sığınmacılar ile İsrail saldırılarında yerle bir olan Gazze'de halkı daha da olumsuz etkilediği belirtilen açıklamada, "durumun endişe verici boyutlara ulaştığı" belirtildi.

Başta kamplardaki milyonlarca Suriyeli sığınmacı ile Gazze ve Filistin halkı olmak üzere kar fırtınasının vurduğu bölgelerdeki tüm insanlara el uzatılması için İslam aleminden ve bütün özgür dünyadan en kısa sürede harekete geçmesini isteyen Dünya Müslüman Alimler Birliği, BM, uluslararası insani yardım kuruluşları ve vicdan sahibi herkesi süratle bağış yapmaya davet etti. Birlik, söz konusu bölgelere gerekli yardımların ulaştırılması için kara, hava ve deniz köprüsü oluşturulması çağrısında bulundu.

Geçen haftadan bu yana etkili kar fırtınası ve şiddetli soğuklar nedeniyle Lübnan'da aralarında bebeklerin de bulunduğu 10 sığınmacı hayatını kaybetmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler