İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi

Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi

Müslüman mezarlığına Yahudi yerleşimi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2816 Beğen : 0

Kudüs Belediyesi'nin, tarihi Müslüman mezarlığı enkazı üzerine Yahudi yerleşim birimi kurulması planını onayladığı bildirildi.

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, Kudüs Belediyesi'ne bağlı İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, Müslümanların yüzyıllardır kabristan olarak kullandığı alana 192 konut, 480 odalı bir otel ve ticaret merkezi inşa edilmesi kararına onay verdi.

Söz konusu alana mahkeme binalarının inşasını öneren asıl planın İsrail Yüksek Mahkemesi kararıyla iptal edildiği belirtildi. İsrail Tarihi Eserler İdaresi'nin, bölgede arama yaptığı 6 noktanın 5'inde kabirlerin ve büyük heykellerin izine rastladığı kaydedildi.

Üzerine yerleşim birimi yapılacak söz konusu kabristan, yıllar önce büyük protestolara rağmen İsrail'in enkazı üzerine müze yaptığı Me'menallah Mezarlığı'nın yakınlarında bulunuyor.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Kurumu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Kudüs belediyesinin bu projeyle Me'menallah Mezarlığı'nı "Yahudileştirme" adımlarını tamamlamayı hedeflediğini belirtilerek, "Müslüman kabristanı, işgalcilerin İslam tarihi ve medeniyetini yok etme girişimlerine rağmen yine mezarlık olarak kalacak" ifadelerine yer verildi.

Kurumdan daha önce yapılan açıklamada, Me'menallah Mezarlığı bölgesindeki kazıların 1948'de 200 bin metrekareye ulaşan alanın büyük bir kısmının yıkılmasına neden olduğu belirtilmişti.

Açıklamada, çevresinde birçok sahabenin, şehitlerin ve din adamlarının mezarlarının bulunduğunu kabristanın büyük bir kısmının, İslam medeniyetinin izlerini silmek amacıyla İsrail tarafından park ve konser alanına dönüştürüldüğü kaydedilmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler