İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Myanmar'da 20 Müslümana hapis cezası

Myanmar'da 20 Müslümana hapis cezası

Myanmar'da 20 Müslümana hapis cezası
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2333 Beğen : 0

Mahkeme, 20 Müslümana "terör bağlantısı" şüphesiyle 7 ile 14 yıl arasında değişen hapis cezası verdi

Myanmar mahkemesi, 20 Müslümana "terör bağlantısı" şüphesiyle hapis cezası verdi. Yerel medyada çıkan haberler, mahkemeye sunulan yeterli delil olmamasına rağmen, ulusal güvenliği tehdit etme ve silah bulundurma gibi suçlardan dördü kadın olmak üzere 20 kişiye 7 ile 14 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldıklarını bildirdi.


Avukat Thein Shwe, yaptığı açıklamada, müvekkillerinin hakkında terör bağlantısıyla ilgili yeterli delil olmamasına rağmen sanıklara hapis cezası verildiğini belirtti. Shwe, "Bu hapis cezaları adil değil, sadece bir polis raporuna dayandırılarak sunulan delil, bu kişilerin terörist olduğunu göstermez" diye konuştu.

Müslümanların, geçen ağustos ayında Shan eyaletinin güneyinde bir düğün törenine katılmak üzere seyahat ederken tutuklandıkları bildirildi.

Polis yetkilileri, düğün törenine giden Müslümanların arabalarında silah bulduğunu iddia etmişti.

Avukat Shwe, müvekkillerinin silahlarının ve hiçbir terör örgütü ile bağlantılarının olmadığını ifade ederek, "Yanlarında sadece yiyecek vardı" diye konuştu.

Yaklaşık 60 milyonluk nüfusun büyük kısmının Budist olduğu Myanmar, dört yıl önce askeri yönetimden demokrasiye geçmişti. Mart 2011'de iktidara gelen Tein Sein liderliğindeki sivil hükümetin çok sayıda siyasi mahkumu serbest bırakmasına, etnik gruplarla ateşkes imzalamasına, basın özgürlüğünü genişletmesine ve denetim yasalarını hafifletmesine karşın Myanmar, dünya gündeminde hala insan hakları ihlalleri, dini azınlıklara uygulanan ayrımcılıkla yer alıyor.

Sivil hükümetin iktidara gelmesinin ardından din temelli çatışmalara sahne olan Myanmar'da çoğu Müslüman 280 kişi ölmüş, yüzlerce ev ve iş yerinin ateşe verildiği çatışmalar nedeniyle 140 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler