İslami Haberler

Nasrallah'tan itidal çağrısı

Nasrallah'tan itidal çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2873 Beğen : 0

Lübnan'da bulunan Hizbullah örgütünün lideri Hasan Nasrallah, en az 12 Lübnanlı Şii hacının Suriye'nin Halep kentinde kaçırılması ardından itidal çağrısında bulundu.

Hacıların İran'dan dönüş yolunda isyancı Özgür Suriye Ordusu tarafından kaçırıldıkları düşünülüyor.

Lübnanlıların kaçırıldığının duyulmasının ardından, Beyrut'ta Şiilerin yoğun olarak yaşadığı banliyö bölgesi başta olmak üzere, birçok semtte protesto gösterileri düzenlendi.

Yollarda lastik yakan, trafiği engelleyen protestocular, Lübnanlıların serbest bırakılmaması halinde, kaçıranların yakınlarını rehin alma tehdidinde bulundu.

Protestolar ancak Nasrallah'ın kaçırılan kişilerin serbest bırakılması için gerekenin yapılacağı açıklaması ardından durdu.

Nasrallah, Suriye'de muhalifler tarafından kaçırıldıkları iddia edilen 12 Lübnanlı'yla ilgili taraftarlarını sükûnete, hükümeti ise konuyla ilgili gerekli girişimleri yapmaya çağırdı.

Olayın kesinlikte kabul edilemez olduğunu belirten Nasrallah, gelişmeleri hem kendisinin hem de Şii Emel grubunun lideri ve Meclis Başkanı Nebih Berri'nin yakından takip ettiğini belirtti.

Nasrallah, kaçırılanların kurtarılması için sorumlu bir devletin nasıl davranması gerekiyorsa, Lübnan hükümetinin de aynı şekilde davranması gerektiğini söyledi.

BBC'nin Beyrut muhabiri kaçırma vakasının Lübnan'da ciddi sorunları tetikleyebilecek nitelikte olduğuna dikkat çekti.

Lübnan hâlihazırda Suriye hükümetini destekleyen ve hükümetin politikalarına muhalif kesimler arasında bölünmüş durumda.

BM Genel Sekreteri Ban ki-Mun da Pazartesi günü Suriye'deki şiddetin komşu Lübnan'a sıçramasından endişe ettiğini söylemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler