İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Nepalli Müslümanlar insan sığınağında

Nepalli Müslümanlar insan sığınağında

Nepalli Müslümanlar insan sığınağında
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 3430 Beğen : 0

Nüfusunun yüzde 80'ini Hindular'ın oluşturduğu Nepal de dininden ötürü insanların ayrımcılığa, şiddete maruz kaldığı ülkelerden biri mesela. Çin ve Hindistan'ın arasında kalan Nepal doğu dinlerinin merkezi olarak biliniyor. Budizm'in ilk olarak Nepal'de doğduğunu da hesaba katarsak bölgede güçlü dinlerin Hinduizm ve Budizm, güçlü halkın ise Hindular olduğunu tahmin etmek oldukça basit.
Bir milyondan fazla Müslüman'ın yaşadığı ülkede Hinduizm'den İslamiyet'e geçenler toplumdan soyutlanıyor, aileleri tarafından sokağa atılıyor. Şu anda Nepal'de yeni bir anayasa hazırlanıyor. Burada yaşayan Müslümanlar da kendi haklarının korunması için hükümetle görüşmelere devam ediyor.
Kuran-ı Kerim 4 yıl önce Nepalce'ye çevrilmiş. O günden bu yana birçok Hindu Kuran-ı Kerim'i okuyarak Müslüman olmuş. Hükümet, ilk yıllarda Hinduların Müslüman olmasına izin vermezken şimdilerde daha ılımlı bir tavır sergiliyor. Nepal'deki yönetim ayrıca Müslümanlara, İslam'ı anlatmaları için devlet televizyonunda on beş dakika izin veriyor. Biz de Müslümanların hali nedir dedik ve soluğu Nepal'in başkenti Katmandu'da aldık. Bölgede Türkiye'den İHH da Müslümanlar için çalışıyor. Biratnagar'da iki okul ve cami açan İHH, yetimhane çalışmaları için de düğmeye bastı. Müslümanlığı seçtiği için, Hindu okullarına alınmayan ve ciddi bir eğitim sorunu yaşayan öğrencilere yardım eden vakıf sayesinde birçok çocuk, hem fen bilimlerini öğreniyor, hem de medrese eğitimi alıyor.

YENİ MÜSLÜMANLAR YENİ HAYATLAR
Tercihleri yüzünden evsiz kalanlar, Human Development Academy (HUDA) tarafından başkent Katmandu'da kurulan merkeze sığınıyor. Nepalli Müslümanların sığınağı olan bu merkezden şu ana kadar bin kişi faydalanmış. Yeni Müslüman olmuş kadın ve erkeklerin fıkıh, hadis, sünnet ve Kuran-ı Kerim dersi aldığı merkez, 4 yıl önce kurulmuş. Burada ayrıca aileleri tarafından sokağa atılan, maddi anlamda güçlük yaşayanlar için mesleki kurslar da açılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • papatya çiçek

    papatya çiçek

    İHH 'dan Allah razı olsun.savaşsız,cehennemsiz ,sevgi dolu (?)hinduzimden ve budizm den de böyle insanlar çıkıyor demekki.kişide tekamül istidadı yoksa hangi dinden olduğu mühim değil.

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler