İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler New York'ta ABD-İslam Dünyası Forumu düzenlendi

New York'ta ABD-İslam Dünyası Forumu düzenlendi

New York'ta ABD-İslam Dünyası Forumu düzenlendi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1399 Beğen : 0


New York'ta düzenlenen ABD-İslam Dünyası Forumu'nda Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, "Kültürler arası uyum için köprüler kurmalıyız. Son dönemde dini bağnazlığın ve dinin siyasi amaçlar için kullanılmasının artan örnekleriyle karşılaşıyoruz" dedi

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Katar'ın terörizmi desteklediğine dair iddiaları reddetti.

Katar medya kuruluşu New Arab'da yer alan habere göre Al Sani, ABD'nin New York kentinde, Katar Dışişleri Bakanlığı ile Brookings Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen ABD-İslam Dünyası Forumu'nda konuştu.

Bazı Arap ülkelerinin Katar'ın terörizmi desteklediğine dair suçlamalarına değinen Al Sani, ülkesinin "her türlü fanatizm ve aşırılıkçılığı mutlak reddettiğini" belirtti.

Al Sani, terörizmin ve aşırılıkçılığın gelişmesinin bölgede "işgal ve baskıya uygun ortam hazırladığını" ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültürler arası uyum için köprüler kurmalıyız. Son dönemde dini bağnazlığın ve dinin siyasi amaçlar için kullanılmasının artan örnekleriyle karşılaşıyoruz. Dinin terörizmle hiçbir ilgisi yoktur fakat aşırılıkçılar bağnazlık ve tecrit söylemini yayarak farklı kültür ve toplumlarda zemin kazanmaya çalışıyorlar."

Aralarında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır'ın olduğu bazı Arap ülkeleri 5 Haziran'da terörizme destek verdiği gerekçesiyle Katar ile tüm diplomatik ilişkilerini kesmişti. Katar'a ortak ambargo uygulama kararı alan 4 ülke, ilişkilerin düzeltilmesi için Doha yönetimine 13 maddelik talep listesi sunmuş, Katar ise uluslararası hukuka aykırı olduğunu öne sürdüğü taleplerin hiçbirini kabul etmeyeceğini duyurmuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler