İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Öğrencinin başörtüsünü açtıran görevliye hapis

Öğrencinin başörtüsünü açtıran görevliye hapis

Öğrencinin başörtüsünü açtıran görevliye hapis
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2756 Beğen : 0

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Vahide Yalçın adlı kıza başörtüsünü çıkarmaması durumunda tutanak tutulacağını söyleyen salon başkanı, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 5 ay hapis cezasına çarptırılırken, hakkındaki hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Vahide Yalçın'ın 27 Mart 2011'deki YGS'ye başörtüsüyle giremediği gerekçesiyle ÖSYM'nin Batıkent Lisesindeki bina sorumlusu, gözetmen ve salon başkanı 3 kişinin "görevi kötüye kullanmak" suçundan yargılandıkları davanın gerekçeli kararı açıklandı.

Kararda, Yalçın'a sanıklardan Gülden Nesrin Yılmaz'ın "sınava başörtüsü ile girilemeyeceğini" söyleyerek, "Başını açmak ister misin?" diye sorduğu, Yalçın'ın, açmaması durumunda ne olacağını sorması üzerine de tutanak tutulacağını bildirdiği ifade edildi. "Tutanak tutulursa ne olur?" diye soran Yalçın'a, sanık Yılmaz'ın, "Bilmiyorum" yanıtını verdiği aktarılan kararda, bunun üzerine salondan çıkan Yalçın'a, durumu anlattığı anne ve babasının, "Başını aç" dedikleri, Yalçın'ın da başını açarak, sınava girdiği anlatıldı.

Kararda, 27 Mart 2011 itibarıyla YGS'ye giren öğrencilerin başının açık olması zorunluluğu bulunmaması nedeniyle tutanak tutulamayacağı bildirilerek, salon başkanı sanık Yılmaz'ın, Yalçın'a tutanak tutulacağını söyleyerek, görevi kötüye kullandığı kanaatine varıldığı aktarıldı.

Yılmaz'ın, bu suçtan, takdiri indirim uygulandıktan sonra 5 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve şartları oluştuğu gerekçesiyle hakkındaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği belirtilen kararda, diğer sanıklar İlhan Arıbal ve Gülsüm Ançel'in ise atılı suçu işledikleri sabit olmadığından beraatlarına karar verildiği kaydedildi.

İddianamede, üç sanığın da sınavda başörtüsü yasağı olmamasına karşın, Yalçın'a başörtüsüyle sınava girdiği takdirde tutanak tutacaklarını söyledikleri ifade ediliyor ve görevi kötüye kullanmak" suçundan 6'şar aydan 2'şer yıla kadar hapsi isteniyordu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler