İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Orta Afrika'a Müslümanlara saldırı: 12 ölü

Orta Afrika'a Müslümanlara saldırı: 12 ölü

Orta Afrika'a Müslümanlara saldırı: 12 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2249 Beğen : 0

Orta Afrika'da Hristiyan Anti-Balaka gruplarının Müslümanlara saldırıları yeniden artmaya başladı, ülkede meydana gelen saldırılarda en az 12 kişi hayatını kaybetti

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde (OAC) Müslümanlara yönelik meydana gelen saldırılarda en az 12 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polis kaynakları etnik gerekçelerle meydana geldiğini duyurduğu saldırılarda anz az 12 kişinin öldüğünü duyurdu.

AFP'ye konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynaksa, Hristiyan anti-balaka gruplarının Müslüman sivillere ve Müslüman Seleka grubuyla etnik Fulani grubuna saldırdığını söyledi. AFP'ye konuşan kişi bu saldırıda en az 12 kişinin öldüğünü söyledi.

Kaynak, Cumartesi günü ise Seleka ile Fulani gruplarının geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği çatışmalara misilleme yaptığını ve bu saldırılarda 8 kişinin öldüğü ve onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.

Çatışmalardan dolayı onlarca kişinin çalılıklara saklanmak zorunda kaldığını ve başkent Bangui'ye sığındığını belirten yetkili, son aylarda başkent Bangui'ye sığınanların sayısında önemli bir artışın gözlendiğini kaydetti.

Orta Afrika'da Haziran ayından bu yana Seleka ve anti-balaka grupları arasında meydana gelen çatışmalarda 100 kişinin hayatını kaybettiği, 200 kişininse yaralandığı bildirildi.

SON AYLARIN EN ŞİDDETLİ ÇATIŞMASI: 28 ÖLÜ

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde Hristyan Anti-balaka ve Müslüman Seleka grupları arasında geçtiğimiz hafta meydana gelen çatışmalarda 28 kişi öldü.

Yerel medya, güvenlik güçlerine dayanarak, çatışmaların başkent Bangui'nin kuzeyindeki Mbres kentinde 17 Aralık günü başladığını duyurdu.

Orta Afrika Cumhuriyeti Kızılhaçı da 3 gün süren çatışmalarda çok sayıda kişinin öldüğünü açıkladı. Kızılhaç, çatışmalar nedeniyle yüzlerce kişinin kentten kaçtığını bildirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler