İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Özbekistan'da Toplu İftar ve Cami Dışında Teravih Yasaklandı !

Özbekistan'da Toplu İftar ve Cami Dışında Teravih Yasaklandı !

Özbekistan'da Toplu İftar ve Cami Dışında Teravih Yasaklandı !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 5302 Beğen : 0

Özbekistan'da Din İşleri İdaresi, toplu iftarları ve cami dışında cemaatle namaz kılmayı yasaklayan bir genelge yayımladı

Özbekistan ’da Ramazan ayında Müslümanların toplu halde iftar açmaları, cami dışında cemaatle teravih namaz kılmaları ve Kuran-ı Kerim okumaları yasaklandı.

Başbakanlığa bağlı Dini İdare (Diyanet İşleri Başkanlığı) Ramazan ayı ile ilgili bir genelge yayınlayarak ülkedeki bütün imamlara gönderdi. Ayrıca Taşkent’teki 115 numaralı camide imamlara brifing verilerek fıkhî sorulara cevap verme, teravih namazlarını kıldırma, Kuran hatmi gibi konularda talimatlar aktarıldı.

Toplantıya katılan rejim yanlısı Dini İdare başkan yardımcısı Abdulaziz Mansur “Toplantıda esasen teravih namazlarını organize etmek, Ramazan ayı boyuncaa yapılacak olan Kuran-ı Kerim hatmini kısa yapmak gibi meseleler görüşüldü. Bağımsızlıktan sonra hafızların sayısı arttı, artık bütün camilerimizde hatim indirmek imkanımız var” dedi

Dini idare yetkilisi Ramazan ayında verilecek iftarlarda israfa yol açmamak için toplu halde iftar yapılmasının da uygun olmadığını savundu.

İnsan hakları örgütleri ve rejim Muhalifleri Özbekistan hükümetini Müslümanlara baskı uygulamakla suçluyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • Monitor

    Monitor

    Nedir bu ortadoğu krizi. artık son bulsun

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler