İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Özbekistan'da toplu iftarlar yasaklandı

Özbekistan'da toplu iftarlar yasaklandı

Özbekistan'da toplu iftarlar yasaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2330 Beğen : 0

Taşkent yönetimi, şehirdeki lokanta, kafe ve restoranlara toplu iftar yemeği verilmemesi konusunda talimat verdi

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te kafe ve restoranlarında toplu iftar yapmak yasaklandı

Ozodlik radyosunun haberine göre Taşkent şehir yönetimi, şehirdeki kafeler, restoranlar ve düğün salonlarında toplu iftar konusunu ele alan bir toplantı yaptı. Toplantıda halkın toplu halde yemek yediği yerlerde dini bir ibadet olan iftar yapılmaması tavsiye edildi.

Toplantıya katılan radyo muhabirine göre Taşkent Belediye Başkanı yardımcısı Şöhret Turdikulov toplantıya katılanlara iftarın bir dini tören olduğunu, ancak kafe, restoran ve düğün salonlarının ibadet yeri olmadığını anlattı.

Toplantıya katılan ve radyoya ismini söylemeden konuşan Taşkent merkezindeki restoran sahiplerinden biri "bize toplu iftar yapmak yasaklandı. İftar siparişlerini kabul etmiyoruz. Bu ciddi bir konu. Toplu iftara izin yok.” dedi.

Taşkent Belediyesinde yapılan bu toplantıya şehirdeki büyük restoran ve lokantaların sahiplerinin davet edildiği bildirildi. Küçük işletmelerin sahiplerine ise konu ile ilgili karakollardaki polis memurları tebliğde bulunacak.

Taşkent’te küçük bir kafe işleten 37 yaşındaki bir Özbek vatandaşı polislerin ona toplu iftar yapmamak hakkında bir yazılı belge imzalattığını söyledi. İşletmeci, “Bir belediye memuru ve bir polis gelerek iftar yapmamam konusunda bana belge imzalattılar. Yetkililer konu hakkında kimseye konuşmamamı da söyledi.” İfadelerini kullandı.

Radyonun haberine göre ise şehir yetkilileri yemekhane sahiplerine toplu iftar yapmama konusunda yazılı talimat vermedi.

Özbekistan Anayasası dini özgürlükleri garanti etmesine rağmen bu ülkede Ramazan ayında toplu iftarlıklar, camilere gitme ve başka konularda birçok kısıtlamalar yapılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler