İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya'da İslam düşmanlığında tehlikeli artış

Rusya'da İslam düşmanlığında tehlikeli artış

Rusya'da İslam düşmanlığında tehlikeli artış
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2649 Beğen : 0

Rusya'da yapılan bir ankete göre Müslüman olmayan halk, tesettürün yolsuzluktan daha önemli bir tehlike olduğunu düşünüyor. Rusyalı Müslüman aydınlar, ülke genelinde İslam karşıtlığının yaygınlaşmasında siyasilerin, işadamlarının, medyanın ve STK'ların etkisinin olduğunu belirtiyor. Müslüman aydınlara göre bu yapılar, çıkarlarını sürdürmek için İslam ve tesettür düşmanlığını körüklüyor.

Rusya Hükümeti tarafından başlatılan, medya tarafından desteklenen, bölge yöneticileri ve oligarklar tarafından yürütülen İslam karşıtlığı ülkede her geçen gün yayılıyor. Son bölgesel araştırma Etnik Çatışmaları Araştırma Merkezi (ÇINK) uzmanları tarafından yapıldı. Araştırma sonuçlarına göre Moskova ve Petersburg gibi büyük şehirlerin yanı sıra bölgelerde de etnik gruplar arasında sorunlar yaşanabiliyor. Bu sorunların gelecekte büyük çatışmalara dönüşebileceğine dair uyarılarda bulunan analistler İslam dininin yanlış tanıtılmasının bunda etkili olduğuna dikkat çekti.

Rusya bölgelerinde ikamet eden Orta Asya ve Kafkasya kökenli Müslümanların da kapalı bir yapıya sahip olduğu belirtiliyor. Rus gençlerinin ise onları “dışarıdan gelen yabancı unsurlar” olarak gördüğü ve çeşitli kaynakların da bu düşüncenin oluşmasına katkı sağladığı vurgulandı.

Ekonomi Politikası Enstitüsü birim başkanı İrina Starodubrovski şu anki durumun medyaya yansıyanlardan çok daha vahim olduğuna dair uyarılarda bulundu. Starodubrovski'ye göre çatışmaların esas nedeni sosyal statüden kaynaklanan rekabetin daha da artması.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler