İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Rusya’daki camilerin sayısı 7 bini geçti !

Rusya’daki camilerin sayısı 7 bini geçti !

Rusya’daki camilerin sayısı 7 bini geçti !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2962 Beğen : 0

Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin, yaptığı açıklamada, Rusya’daki camilerin sayısının son 30 yıllık süre zarfında 70 kat artarak 7 bini geçtiğini kaydetti.

Arhangelsk kentine yaptığı ziyaret kapsamında Rusya Kuzey Kutup Federal Üniversitesi öğrencilerine hitaben bir konuşma yapan Gaynutdin, ‘‘Camilerin sayısında yaşanan söz konusu istikrarlı artış, İslam’ın Rusya’da yeniden doğuşunun açık bir göstergesi olmaktadır. Sovyetler Birliği Rusya’sında yaklaşık 100 olan cami sayısı bugün 7 bini geçmiştir’’ dedi.

Günümüzde ulaşılan 7 bin rakamının aslında 1920’li yılların ortalarında ülkede bulunan toplam cami sayısının yarısından bile az olduğunu kaydeden Rusya Müftüler Konseyi Başkanı, ancak günümüzde yakalanan artış dinamiğinin eşi benzeri görülmemiş bir seviyede olduğunu da sözlerine ekledi. Bünyesinde İslami öğretiler konularında eğitim verilen mektepleri de barındıran camilerin ülkedeki yeniden doğuşunun Rusya’da istikrarlı bir İslami altyapının inşa edilmesi bakımından son derece önemli olduğunu ifade eden Gaynutdin, ülkenin batı kesimlerinde ve Güney Federal Bölge sınırları içinde bulunan kentlerdeki cami sayılarının halen yetersiz düzeyde olduğunun da altını çizdi.

Rusya Müftüler Konseyi’nin resmi verilerine göre Rusya’nın başkenti Moskova’nın kent merkezinde 2 milyon, çevre yerleşim birimlerinde ise 650 bin kadar Müslüman yaşıyor. Bu rakam St. Petersburg kenti ve Leningrad bölgesi için ise toplamda 750 bin civarında. Rusya’nın genelinde ise yaklaşık 20 milyon kadar Müslüman vatandaşın yaşadığı tahmin ediliyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler