İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler San Diego'da Müslüman sayısında artış

San Diego'da Müslüman sayısında artış

San Diego'da Müslüman sayısında artış
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3461 Beğen : 0

Yapılan son araştırmalara göre İslam, ABD'nin en fazla nüfusa sahip ikinci eyaleti olan California'da çok hızlı yayılmakta. San Diego'da 2000 rakamlarına göre 7,878 Müslüman bulunmaktaydı, fakat 2010 yılında bu sayı yüzde 179 artışla 21,994'e yükseldi. Bu rakamlara göre şehirde İslam en çok bağlanılan 7. inanç sistemi oldu.

Araştırma, California'nın en büyük şehirlerinden olan San Diego'da nerdeyse bütün evler dolaşılarak gerçekleştirildi. Association of Statisticians of American Religious Bodies tarafından yapılan araştırma, şehirdeki Mormon nüfusunun da arttığını gösterdi. Böylece Mormonlar da en büyük 3. Kilise oldu.

Ulusal çapta İslam, 2000 yılından 2010 yılına kadar 1 milyon kişiyi bünyesine aldı. Böylece ülke çapında yüzde 67'lik bir artış göstermiş oldu.

Müslüman nüfusun artışı, özellikle Somali, Irak, Afganistan ve Bosna'dan gelen mülteciler olarak yorumlanıyor. Ayrıca Müslüman ailelerin doğum oranının yüksek olması da bir başka sebep olarak öne çıkıyor. San Diego, ABD'nin, Batı Afrika'dan en fazla mülteci kabul eden ikinci şehri.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler