İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Şeytan taşlayıp, veda tavafı yaptılar

Şeytan taşlayıp, veda tavafı yaptılar

Şeytan taşlayıp, veda tavafı yaptılar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3016 Beğen : 0

Mekke'de kaldıkları bölgelerden şeytan taşlama alanı Cemarat'a gelen hacılar, belirlenen yollardan ilerleyerek haccın bir gereğini daha yerine getirdi.

Geçmiş yıllarda büyük izdihamın ve ölümlerin yaşandığı şeytan taşlama bölgesi, 2011'de açılışı yapılan katlı bina sayesinde bu yıl nispeten sakin. Bayramın birinci ve ikinci gününe göre yoğun olsa da hacılar herhangi bir sorun yaşamadan şeytan taşladı.

Bayramın ilk günü "büyük şeytan"ı taşlayan hacılar, dün olduğu gibi bugün de sırasıyla küçük, orta ve büyük şeytana yedişer taş attı.

Şeytan taşlayan hacıların öğle namazından sonra Kabe'ye dönmeye başlamasıyla büyük yoğunluk yaşandı. Mina'daki hacıların da dönmesiyle Mekke sokaklara adeta insan seline dönüştü.

Dönüş hazırlığı başladı

Şeytan taşladıktan sonra Kabe'ye dönen bazı hacılar, "veda tavafı" yaptı. Beytullah'a bakarak gözyaşları içerisinde son kez dua eden hacılar bu kutsal mekandan ayrılacak olmanın hüznünü yaşadı.

Kutsal görevlerini yerine getiren hacıların bir kısmı evlerine dönüş için hazırlığa başlarken birçoğu da Hz. Muhammed'in kabri Ravza-i Mutahhara ve Mescid-i Nebevi ile birçok kutsal mekanın bulunduğu Medine'yi ziyaret etmek üzere kafileler halinde buraya gitmeye başladı.

Kutsal yolculuğa Medine'den başlayanlar ise Mekke'deki ibadetleri tamamladıktan sonra Türkiye'ye dönecek. Mekke'den ilk Türk hacı kafilesi 19 Ekim'de Türkiye'ye hareket edecek, dönüşler 9 Kasım'a kadar devam edecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler