İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Sierra Leone’de Müslümanlar meydanlarda

Sierra Leone’de Müslümanlar meydanlarda

Sierra Leone’de Müslümanlar meydanlarda
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3182 Beğen : 0

Sierra Leoneli Müslümanlar kadınlar dev bir miting ile yönetime mesaj gönderdi. Başkent Freetown şehrindeki ulusal stadyumda bir araya gelen ve aralarında başkan yardımcısı adayı Kadie Sesay’ın da bulunduğu Müslüman kadınlar, kimliklerine sahip çıkacaklarını söylediler.

Awereness Times gazetesinin haberine göre Sierra Leoneli Müslüman kadınlar Freetown şehrindeki Ulusal Stadyum’da yapılan dev mitingde buluştular. Mitinge katılan Müslümanlar arasında muhalefetteki Sierra Leone Halk Partisi’nin devlet başkan yardımcısı Müslüman kadın adayı Kadie Sesay ve İslam’ın Kadın Sesi Cemiyeti’nin Başkanı Hace Meryem Fadika da vardı. Mitinge, Şeyh Faruk Adem Bah, Şeyh Fuad Sorie Kargbo ve Dr. İbrahim Kamara’nın da aralarında bulunduğu ülkenin saygın Müslüman dini önderleri de katılarak destek verdi.

Onbinlerce kişilik kalabalığa ilk konuşmayı muhalefetteki Sierra Leone Halk partinin kadın devlet başkan yardımcısı adayı Kadie Sasey yaptı. Sesay konuşmasında bu mitingin parti mitingi olmaktan ziyade Müslüman kadının Sierra Leone’deki uyanışını gösteren bir buluşma olduğunu söyledi.

Sierra Leone’de İslam’ın yayılmasında kadının önemli rol oynadığını, İslam sayesinde kadınların haklara kavuştuğunu belirten Sasey, geleneksel yaşantının İslami kimlik sayesinde devam ettiğini belirtti. İslam’ın kadına saygınlık, haklar ve sorumluluklar yüklediğine vurgu yapan Kadie Sasey, Hz. Peygamber’in eşi Aişe’nin Müslüman kadın için bir referans olduğunu söyledi.

Sasey, İslami yaşantıda ailenin önemli olduğunu, kadınların an başta gelen görevlerinin iyi bir anne ve eş olmak olduğunu ancak onlar sayesinde ailenin kurtulabileceğini de açıkladı.

Müslüman kadının aile için önemli olduğu kadar Sierra Leone için de önemli olduğunu söyleyen Sasey, çocukların ilk öğretmenlerinin anneler olduğunu belirterek annelerden İslamın bilincinde olmalarını istedi. Geleneksel hurafeler ile İslam arasında farklılık bulunduğunu, kadınların çocuklarına Kuran’ı ve peygamberin hayatını iyi öğretmeleri gerektiğini söyledi. Sierra Leone’nin en büyük sorunlarından birinin anne ve babasını kaybeden çocuklar olduğunu söyleyen Sasey, bu çocuklara Müslüman annelerin sahip çıkmasını istedi.

Ülkenin saygın din adamlarından şeyh Faruk Adem Bah da bir konuşma yaparak, Müslüman kadının ahlaklı, bilgili ve sağlıklı olmasını gerektiğini söyledi. Nüfusun yüzde 76’sının Müslümanlardan oluşan Sierra Leone’nin İslami kimliğine sahip çıkmasını bu çocukları başkalarının himayesine bırakmamalarını istedi.

Müslüman Kadının Sesi Cemiyetinin Başkanı Hace Meryem Fadika ise konuşmasında, örtünmenin Müslüman kadın kimliği açısından önemli olduğu, annelerin küçük yaşlarından itibaren tesettürü çocuklarına öğretmeleri gerektiğini vurguladı. Sivil toplum temsilcilerinin kısa konuşmasından sonra Sierra Leone’de düzenlenen ilk Müslüman kadın mitingi sona erdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler