İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler “Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2751 Beğen : 0

Diyanet İşleri Başkanlığı Soma’da meydana gelen maden faciası dolayısıyla Soma Ulu Camiinde hayatını kaybedenler için özel bir program düzenledi.

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, milletçe emsalsiz bir hüzün yaşadığımızı belirterek, “Bugün burada Soma'da kendi ailesinin çocuklarının rızkını temin etmek için emekle, alın teriyle yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz” dedi.

“Yüce Rabbimiz milletimize böyle acılar, kederler, üzüntüler yaşatmasın” diyen Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Soma’da yaşanan acının herkesin acısı olduğunu ifade etti. Başkan Görmez şunları söyledi;

“Bugün milletçe kalplerimizin mahzun olduğu gündür…”

Bugün Sevgili Peygamberimizin (sas) ciğerparesini kaybettiği zaman "Kalpler hüzünlenir, gözler yaşarır" dediği gibi milletçe kalplerimizin mahzun olduğu, gözlerimizin yaşardığı bir zaman diliminden geçiyoruz. Milletçe emsalsiz bir hüzün yaşıyoruz. Öncelikle bugün kuruyan dua pınarlarımızı açacağımız gündür. Yüreklerimizi, ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin yürekleriyle birleştirme günüdür. Her birimiz Rabbimize dua etmeliyiz. Dualarımızdan onları mahrum etmemeliyiz. Her şeyden önce bu can pazarında hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize, evlâtlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Yüce Rabbimiz hayatını kaybeden bütün kardeşlerimizi yolunda şehit olmuş Allah'ın sevgili kullarıyla birlikte haşretsin. Yüce Rabbimiz hayatını kaybeden bütün kardeşlerimize sevgili Peygamberimizle birlikte haşrolmayı onlara nasip eylesin. Makamlarını cennet eylesin.

“Soma’da yaşanan acı millet olarak hepimizin acısıdır…”

Her şeyden önce bugün, Soma'da dün evlatlarını, ciğerparelerini kaybeden bütün annelerimizin acısı Türkiye'de yaşayan bütün annelerin acısıdır. Soma'da evlatlarını, ciğerparelerini, fidanlarını kaybeden bütün babaların acısı, kederi, elemi Türkiye'de yaşayan bütün babaların acısıdır. Dün Soma'da Babalarını kaybeden yavrularımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin acısı Türkiye'de yaşayan bütün yavrularımızın, gençlerimizin acısıdır. Yüce Rabbimiz milletimize böyle bir acıyı bir daha yaşatmasın. Ayrıca, dualarımızı belki hala umudumuzu yitirmediğimiz toprağın altında hayat emareleri taşıyan kardeşlerimize yollayalım. Hep birlikte Yunus Peygamberi denizin dibinden, karanlıklardan kurtaran dualarımızla Rabbimize yönelmeliyiz. Yüce Rabbimiz o kardeşlerimizi de sağ salim çıkarmayı merhametiyle bizlere lütfeylesin.

“Biz, ölümü asla yok olmak olarak değil, sonsuzluk olarak değerlendiren bir inancın mensuplarıyız…”

Hamdolsun ki, bizim bu gibi hallerde başımıza bir bela, bir musibet geldiği zaman sığınacak bir Rabbimiz var. Hamdolsun ki, bizim bu gibi hallerde Rabbimize sığınmayı sağlayacak iman gibi bir hazinemiz var. Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki, ölümü asla yok olmak olarak değil, sonsuzluk olarak değerlendiren bir inancın mensuplarıyız. Hamdolsun ki, bizim mutlak adil, mahza adalet sahibi olduğuna inandığımız bir Allah inancımız var.

“Kadere de, ecele de inancımız var. Ancak, kader insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz…”

Kadere de ecele de inancımız var ancak kader asla insanın sorumluluklarını ortadan kaldırmaz. Takdir, insanoğlunun tedbir yükümlülüğünü asla ortadan kaldırmaz. Yüce Rabbimiz bu gibi hallerde müminleri tarif ederken, “Müminler gerçek anlamda sabreden kişilerdir. Onlar öyle insanlar ki, onların başına bir musibet geldiği zaman, ‘Biz Allah'tan geldik Allah'a gideceğiz. Allah'a aitiz ve varacağımız yer de Allah’tır’ derler” buyuruyor. Müminin başına bir musibet geldiği zaman asıl mümin için önemli olan o vakitte sabretmesidir. Ben tekrar hayatlarını kaybeden bütün kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hastanede şifa bekleyen kardeşlerimize şifa diliyorum.

“Millet olarak sevinçlerimizi paylaştığımız gibi hüzünlerimizi de paylaşmalıyız…”

Bütün milletimizden isteğim bu gibi hallerde yüreklerimizi kenetleyerek, nasıl ki sevinçlerde birleştiğimiz gibi hüzünlerimizi de paylaşarak hüzünleri azaltarak birbirimize yardımcı olmalıyız. Hayatlarını kaybeden kardeşlerimizin eşlerine çocuklarına ailelerine yüce Rabbimiz sabır, metanet, dayanma gücü versin. Yüce Rabbimiz Peygamberlerin kalplerine ilka ettiği sekinet ve huzuru onların kalplerine de yerleştirsin. Bizler de ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin emaneti olarak onlara sahip çıkmalıyız. Bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Yüce Rabbimiz bir daha böyle acılar yaşatmasın.

Programın ardından Diyanet İşleri Başkanı Görmez, faciada hayatını kaybedenler için Yasin-i Şerif okudu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler