İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Tacikistan'da Selefi imama 6 yıl hapis

Tacikistan'da Selefi imama 6 yıl hapis

Tacikistan'da Selefi imama 6 yıl hapis
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1381 Beğen : 0

Tacikistan'ın Khujand şehir mahkemesi emekli bir imamı Selefilik hareketine bağlılığı ve onun propagandasını yaptığı için suçlu bularak 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Khujand mahkemesindeki ismi açıklanmayan bir kaynağa göre, 35 yaşındaki Abdullah Saydulloev 2004-2007 döneminde Suudi Arabistan’da eğitim gördü ve vatanına döndükten sonra Sarı Sang mescidi imamı oldu. Cami cemaati imamın namazları farklı şekilde kıldığına şahit oldular.

Cemaatten bir kişi mahkeme oturumunda imamın gerçekten Selefiler gibi namaz kıldığını ve camiye gelenleri böyle namaz kılmaya davet ettiğini söyledi. İmam Abdullah Saydulloev ise mahkemede avukat yardımını ve kendini savunmayı reddetti.

Saydulloev 2017 yılı Ekim ayında evinde tutuklanmıştı. Polisler onun evinde 200'e yakın yasaklanmış dini eser bulmuştu. Haberde şu anda imamın Arap ülkelerinden birinde bulunan iki erkek kardeşinin de arananlar listesinde yer aldığı belirtildi.

Resmi verilere göre, 2016 yıldan sonra Sogd ilinde ülkede yasaklanan "Müslüman Kardeşler" ve "Selefi" hareketlerine üyelikle suçlanan 20'den fazla imam tutuklandı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler