İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Tacikistan'da camiler konut yapılıyor

Tacikistan'da camiler konut yapılıyor

Tacikistan'da camiler konut yapılıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2522 Beğen : 0

Tacikistan'da yerel ve merkezi yönetimin izni olmadığı gerekçesiyle camilere el konularak ev olarak kullanılıyor.

Tacikistan’ın Hovaling şehrindeüç mescit ve iki caminin evi olmayan düşük gelirli ailelere ev olarak verildiği bildirildi.

Hovalin’deki Şugnov mahallesi muhtarı Mirzoev’ın “Ozodlik” radyosu bildirdiğine göre mahallede inşa edilen ve resmi kaydı yapılmayan iki mescit üç aileye ev olarak verildi.

Muhtar geçen sene de ilçe din görevlisinin katılımıyla bir mescidin az gelirli üç aileye ev olarak verildiğini söyledi. Mahalledeki başka kayıtsız mescitlerin de halka verildiği belirtiliyor.

Hovaling ilçesi Dini İdaresi Başkanı Kurban Saidov insanlara ev olarak verilen mescit ve camilerin yerel yönetimin izni olmadan yapıldığını ve bu sebeple halka ev olarak dağıtıldığını söyledi.

Sovyetler zamanında 80 civarında mescit ve cami olan Orta Asya Cumhuriyetleri’nde bağımsızlıktan sonra binlerce yeni mescit ve camiler inşa edildi. Günümüzde sadece Kırgızistan’da iki bine yakın mescit ve cami var. Bölgede en kalabalık Müslüman nüfusa sahip olan Özbekistan’da sayısı 10 bine yaklaşan mescit ve camilerin sayısı ise zaman içerisinde İslam Kerimov rejimi tarafından 2 bine kadar indirildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler