İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Tataristan'da müftüyü havaya uçurdular!..

Tataristan'da müftüyü havaya uçurdular!..

Tataristan'da müftüyü havaya uçurdular!..
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2950 Beğen : 0

Arabasına bomba konulan Tatar müftüsü İldus Fayzov, patlama ağır yaralanırken İldus Fayzov'un yardımcısı evinin önünde kurşunlanarak öldürüldü.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nde düzenlenen saldırılarda bir müftü öldürüldü; bir müftü yardımcısı da yaralandı.

Tataristan Müftüsü İldus Fayzov, Kazan kentinde bir radyo istasyonundan ayrıldıktan sonra bindiği otomobil infilak etti; olayda Fayzov yaralandı. Aynı dakikalarda eskiden müftü yardımcısı olan Valiulla Yakupov evinin yakınlarında vurularak öldürüldü. Yakubov'un vurulmasına rağmen otomobiline kadar gidebildiği belirtildi.

Yakubov, Bölge Müslümanları Dini Yönetimi Eğitim Dairesi Başkanıydı.

Interfax Haber Ajansı, Yakubov'un Rusya'nın ilk İslam yayınevini kurduğunu ve kökten dinciliğe sert şekilde karşı çıkan bir din adamı olduğunu kaydediyor.

Müftü Fayzov'un da, kökten dinci Müslüman grupları eleştirmesiyle tanındığı belirtiliyor.

Bölgede daha önce de müftüler çeşitli ölümcül saldırılara hedef olmuştu.

Bu son saldırıların ardındaki nedenler henüz belirlenememişse de, Rusya Soruşturma Komisyonu sözcüsü Vladimir Markin, her iki din adamının aşırı uçlardaki görüşlerle mücadele ettiklerine dikkat çekti ve saldırıların arkasında görevleriyle bağlantılı faaliyetlerinin bulunması olasılığının soruşturulduğunu açıkladı.

Rusya Federasyonu'ndaki İslamcılar bir halifelik kurma isteklerini belirterek Rus yetkililere karşı şiddet eylemlerine girişiyorlar. Ancak bu grupların faaliyetleri daha çok Çeçenistan, Dağıstan ve İnguş Cumhuriyeti'nde yoğunlaşıyor.

Şimdiye dek Tataristan'da durum, söz konusu bölgelere kıyasla daha sakindi ve Cumhuriyet, Rusya'da dini hoşgörü simgesi olarak örnek gösteriliyordu.

Interfax Haber Ajansı, bu son saldırıdan sonra Tataristan'daki din adamları ve dini alanlar çevresinde güvenlik önlemlerinin sıkılaştırıldığını bildirdi.BBC TÜRKÇE



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler