İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Tatarların "Kutsal Bolgar Toplantısı" yapıldı

Tatarların "Kutsal Bolgar Toplantısı" yapıldı

Tatarların "Kutsal Bolgar Toplantısı" yapıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2513 Beğen : 0

Tatarların İslamiyeti kabulünün bin 126. yıl dönümü, "Kutsal Bolgar Toplantısı" adı altında düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Geçen yıl UNESCO'nun Dünya Mirası listesine dahil edilen tarihi Bolgar kenti, bu yıl da "Kutsal Bolgar Toplantısı" ile çok sayıda yabancı konuk ve Rusya'nın 65 bölgesinden gelen 900 Tatar imama ev sahipliği yaptı.

Dünyanın en büyük Kur'an-ı Kerim'inin yer aldığı "Hatıra Bilgisi" binası yanında düzenlenen toplantı, Kuran-ı Kerim okunarak açıldı.

Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Müslümanlara birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. Dört müftü ile yapılan görüşme sonrasında Rusya Müslümanları Sosyal Doktrininin kabul edildiğini bildiren Minnihanov, gelecek dönemde Bolgar'da Rusya İslam Akademisi'nin kurulacağını ve Rusya'daki camilerde görev alacak imamların burada yetişeceğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç da katıldı

Rusya Müslümanları Bölge Dini Yönetimi Başkanı Talgat Tacetdin ise Bolgar'a bereket getirmesini dileyerek Hazreti Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif'i getirdiklerini belirtti.

Tacetdin, Sakal-ı Şerif'i , Hazreti Muhammed'in 42. nesilden torunu Abdurezzak Abdurahman Saadi'nin elinden teslim aldığını ve bu kıymetli hediyeyi ilk önce Cumhurbaşkanı Minnihanov'a teslim etmek istediğini söyledi.

Sakal-ı Şerif daha sonra Bolgar Müzesi'ne hediye edildi.

"Kutsal Bolgar Toplantısı"na Türkiye'nin Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile Türkiye Cumhuriyeti Kazan Başkonsolosu Turhan Dilmaç da katıldı.

Akşama kadar süren etkinliklerde Tatarlar, kazanlar asıp yemek pişirdi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler