İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Türkiye'deki cinsellik ve İslam tartışmaları

Türkiye'deki cinsellik ve İslam tartışmaları

Türkiye'deki cinsellik ve İslam tartışmaları
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2833 Beğen : 0

Londra merkezli derginin son sayısında yer alan haberde, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kürtaj karşıtı bir söyleme sahip olduğu ve ailelere en az üç çocuk yapmalarını tavsiye ettiği hatırlatılıyor.

Demircan'ın iki eylemin aynı derecede fazilete sahip olmadığını söylemesine rağmen tartışmanın alevlendiği belirtilen haberde, bir gazetede köşe yazıları yayınlanan ve televizyon programı sunan Sibel Üresin'in "Doğru namazın yolu doğru cinsel birleşmeden geçer" dediği aktarılıyor.

Çok eşliliği savunan Üresin'in, bir arkadaşını eşinin "beğenisine sunduğu" da anımsatılıyor.

Ayrıca, İslami internet sitelerinde cinsel ilişki biçimleri konusunda tavsiyeler verildiği de makalede aktarılan ayrıntılardan.

Nureddin Yıldız'ın, oral seksin kabul edilir olup olmadığını soran bir kişiye, "iğrendirici" olmasına rağmen, evli çiftler arasında serbest olduğunu söylediği aktarılıyor.

Diğer yandan, "Anti-kapitalist Müslümanlar" hareketinin Başbakan Erdoğan'ı, Suriye lideri Beşar Esad'a karşı isyancıları açıkça desteklemesinden rahatsız olduğu, ilahiyatçı Hidayet Şefkatli Tuksal'ın, "Müslümanlar şiddetle mücadele için ne yapıyor?" diye sorduğu kaydediliyor.

Gazetecilerin bu konuda söz söylemeye daha fazla çekindiğini belirten Economist, Türkiye’de bir dönem ordunun ve Kürt sorununun tartışılmasının tabu olduğunu belirterek, gazeteci Fehim Taştekin'in, "Şimdi Suriye meselesi sizi işinizden edebilir" sözüne dikkat çekiyor.

Haber, seks ve İslam konusunun ise "güvenli bahis" olduğu tespitiyle noktalanıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler