İslami Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler İslami Haberler Vekaletle kurban bedelleri açıklandı

Vekaletle kurban bedelleri açıklandı

Vekaletle kurban bedelleri açıklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3731 Beğen : 0

Türkiye'deki bazı kurumlar ile insani yardım amaçlı faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, yurt içi ve yurt dışındaki vekaletle kurban bedellerini belirledi.

Yurt içinde, Türkiye Diyanet Vakfı 550, Cansuyu 500, Yardımeli Derneği 460 TL, İHH ise 350 liraya kurban kesecek.

Hayırseverler, kurbanlarını çeşitli bedellerle Afrika'dan Ortadoğu'ya, Balkanlar'dan Latin Amerika'ya kadar dünyanın birçok ülkesinde de yoksulların sofrasına ulaştırabilecek.

İHH

İHH İnsani Yardım Vakfı (İHH), 2012 Kurban çalışmalarına 'Kurban İbadet; Paylaşmak Kardeşliktir' sloganıyla başladı.

100'ün üzerinde ülkede Kurban kesecek olan İHH, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine bayram yaşatacak. İHH İnsani Yardım Vakfı bağışçıların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. İHH'ya vekâlet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar 350 TL ödeyerek dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Vekâlet bedeli İHH İnternet Sitesi www.ihh.org.tr adresinden de ödenebilecek.

KIZILAY

Kızılay, bu yılki Kurban organizasyonunda slogan olarak Kevser Suresinde geçen "Rabbin için namaz kıl, kurban kes" ayetini belirledi.

"Kurban ibadettir" diyen Kızılay, hisse bedelini 675 TL olarak belirledi.

Kızılay'ın Kurban organizasyonu ile ilgili ayrıntılı bilgi kurumun www.kizilay.org.tr sitesinden alınabilir.

CANSUYU DERNEĞİ

Kurulduğu günden bu yana yurt içinde ve dünyanın çeşitli bölgelerinde kurban organizasyonları düzenleyen Cansuyu Yardımlaşma Derneği, bu yıl da vekaletle kesecek. Kurban için 6 ayrı bölge ve fiyat belirlendi. Kurban bağışı yapmak isteyenler için fiyatlar şöyle; "Afrika: 230 Lira (Somali, Etiyopya, Kenya, Nijer, Mali, Burkina Faso, Çad, Togo, Benin ve Kamerun), Asya: 250 Lira (Moro, Pakistan, Afganistan, Bangladeş), Arakan ve Çeçen Kampları 300 Lira, Filistin Kampları ve Balkanlar: 400 Lira, Türkiye: 500 Lira ve Gazze: 600 lira."

İsteyenler kurban bedellerini makbuz karşılığı derneğin 22 ildeki temsilciliklerinden elden teslim edebilecek. Kurban organizasyonu ile ilgili geniş bilgi www.cansuyu.org.tr sitesinden de bilgi alınabilir.

AZİZ MAHMUD HÜDAYİ VAKFI

Hüdayi Vakfı bu yıl da Türkiye'nin yanı sıra Balkanlar, Orta Asya, Kafkasya, Orta Doğu ve Afrika'da kurban kampanyası yapıyor. Kurbanını Türkiye dışında kestirmek isteyenlerin 150 dolar veya 120 Euro (karşılığı TL olarak da verilebilir) bağış yapmaları gerekiyor.

Hüdayi Vakfı'nın Türkiye için kurban fiyatları ise şu şekilde: Büyükbaş hayvanda hisse bedeli 725 TL, küçükbaş hayvan 725 TL, Kıvırcık ise 800 TL.

Hüdayi Vakfına vekalet vermek isteyenler vakfın www.hudayivakfi.org sitesinden geniş bilgi alabilir.

DİYANET VAKFI

Organizasyonla, kurbanlar, yurt içi ve başta Afrika ülkeleri olmak üzere Ortadoğu, Orta Asya, Balkanlar ve Kafkaslar'da 40'ı aşkın ülkede, kesim merkezlerinde oluşturulan komiteler nezaretinde dini esaslara uygun kesilecek. Bu şekilde kesilen kurbanlardan elde edilen etler, yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahibi yoksul vatandaşlara dağıtılacak.

Vakıf, kurban bedelini, organizasyona yurt içinden katılarak, kurbanını yurt içinde kestirmek isteyenler için 550, yurt dışında kestirmek isteyenler için ise 380 lira olarak belirledi.

Organizasyon bilgileri vakfın www.diyanetvakfi.org.tr adresinden alınabilir.

YARDIMELİ DERNEĞİ

Yardımeli Derneği bu yıl da belirlediği bölgelerde kurban faaliyeti yürütüecek.

Yardımeli kurban vekalet bedelini Sudan, Somali, Kenya (Dadaab Kampı), Habeşistan, Arakan Mülteci Kampı (Bangladeş), Pakistan, Keşmir, Tanzanya, Malavi, Nijer, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Afganistan, Bulgaristan,Batı Trakya , Romanya, Kafkaslar – Çin , Doğu Türkistan,Moritanya,Makedonya için kurban bedelini 260 TL, Türkiye, Filistin,Gazze, Filistin Mülteci Kampları (Ürdün, Lübnan, Suriye), Bosna, Irak için ise 480 TL olarak belirledi.

Yardımeli Derneği'nin kurban organizasyonuyla ilgili geniş bilgi derneğin www.yardimeli.org.tr sitesinden alınabilir.

DENİZ FENERİ DERNEĞİ

Bu yıl kurbanını Deniz Feneri Derneği aracılığıyla kestirmek isteyenler Türkiye için 490 TL - 270 Dolar - 210 Euro, Yurtdışı için 240 TL (130 Dolar - 105 Euro), Filistin için 600 TL (325 Dolar - 250 Euro), Bosna için 300 TL (170 Dolar - 130 Euro) ödeyecekler.

Kurbanını Deniz Feneri aracılığı ile kestirmek isteyenler Deniz Feneri'nin internet sitesinden www.denizfeneri.org.tr başvuru yapabilir.

KİMSE YOK MU DERNEĞİ

Kimse Yok Mu Derneği, yurt içinde her ilde, yurt dışında ise Somali'den Etiyopya'ya, Bosna Hersek'ten Haiti'ye kadar dünyanın birçok ülkesinde kurban organizasyonu gerçekleştirecek. yaşatacak.

Bağış yapmak isteyen hayırseverler, yurt içinde kurban bedeli olarak 600 lira, Afrika ve Asya için 230, Orta ve Güney Amerika için 260, Ortadoğu ve Balkanlar için 490, Filistin için 830 dolar verecek.

Organizasyonla ilgili geniş bilgi www.kimseyokmu.org.tr sitesinden alınabilir.




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler