İslami Haberler

Zerdari Hindistan'da dua etti

Zerdari Hindistan'da dua etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : İslami Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2841 Beğen : 0

23 yaşındaki oğlu Bilal ve geniş bir heyetle birlikte, Delhi'nin güneydoğusundaki Ecmer'de bulunan 12. yüzyılda yaşamış Hacı Muniddin Çişti'nin türbesine giden Zerdari, burada bir saat geçirdi.

Ziyaretten önce görüştüğü Hindistan başbakanı Manmohan Singh, Zerdari'den iki ülke arasındaki barış için dua etmesini istedi.

Cumhurbaşkanı Zerdari'nin Hindistan ziyaretinin resmi amaç taşımadığı duyurulmuştu, ancak Hindistan Başbakanı Manmohan Singh ile yemekte bir araya gelen Pakistan liderinin iki ülke arasındaki ticari ilişkiler ile Keşmir ve benzeri siyasi konularda konuştukları belirtildi.

Ziyaret, Hindistan'ın Pakistan'ı Mumbai saldırılarının sorumlusu görülen kişiyi topraklarında barındırmakla itham etmesini izliyor.

Pakistan ile Hindistan arasındaki ilişkiler 2008 yılında Mumbai saldırısı nedeniyle gerilmişti.

Hindistan başbakanı ziyaret sırasında iki ülke arasındaki ilişkileri "normal haline gelmesi" gerektiğini söylerken, Pakistan Cumhurbaşkanının davetini kabul etmekten mutluluk duyacağını ekledi.

Yıllardır iki ülke arasında gerilime neden olan Keşmir'de 124 Pakistanlı asker ve 11 sivilin çığ kalması haberinin ardından, Singh kurtarma çalışmalarına yardım teklifinde de bulundu.

Görüşmelerde ağırlıklı olarak vizelerde rahatlama, kültürel değişim programları ve ticaret gibi daha az tartışmalı konuların ele alındığı kaydedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler