Sihizm Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Sihizm Dini Haberleri 'Bıyıklı kadın' sözü Sihleri kızdırdı

'Bıyıklı kadın' sözü Sihleri kızdırdı

'Bıyıklı kadın' sözü Sihleri kızdırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Sihizm Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 4088 Beğen : 0

Hindistan ’daki dini liderler, Rowling’in yeni kitabında yer alan “bıyıklı, ancak büyük göğüslü” şeklindeki Sih kadın tasvirine kızdı. Güney batı İngiltere ’de geçen kitapta, Fats adlı bir karakter Sih bir kız olan öğrenci Sukhvinder’ı “Bıyıklı, ancak büyük göğüslü. Bilim adamları bu kıllı adam-kadın konusunda çelişkiler yaşıyor” şeklinde tanımlıyor.

Hindistan’daki ibadet yerlerini düzenlemekle görevli Shiromani Gurdwara Parbandhak Komitesi (SGPC), kendilerine hakaret edildiğini iddia ettikleri bölümlerin Hindistan’daki basımlarından çıkarılmasını istiyor.

Komite başkanı Avtar Singh Makkar, Rowling’in bu ifadeleri kullanmasını “Sih toplumuna yapılan bir ayıp” olarak nitelendiriyor ve “Yazar kadın Sih karakterini tasvir ederken fiziksel özelliklere yer verebilir, ancak provokatif bir dil kullanmasına gerek yoktu. Cinsiyetini bu şekilde sorgulamasını kınıyoruz” diyor.

Sözlerine devam eden Makkar, “Eğer Sikh Maryada’sına (saygınlık anlamına geliyor) karşı herhangi bir şey yazılırsa, Başbakanımız Manmohan Singh’e bir mektup yazarak onu harekete geçmeye çağıracağız. Gerekirse hükümetimiz bu konuyu İngiltere hükümetiyle görüşmeli ve Rowling’e yönelik tedbir alınmalı” diye konuştu.

Konuyla ilgili İngiliz Daily Mail gazetesinin ulaştığı Rowling, dün gece bu konuda yorum yapmaktan kaçındı. Sih inanışına mensup erkek ve kadınların, kıllarını traş etmeleri ya da saçlarını kestirmeleri yasak. Rowling, kitabını yazarken Sih toplumu hakkında uzun süre araştırma yaptığını belirtmişti.

İÇERİK RESİMLERİ



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler