Sihizm Dini Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Sihizm Dini Haberleri Sih çevrecinin türbanına saldırdılar

Sih çevrecinin türbanına saldırdılar

Sih çevrecinin türbanına saldırdılar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Sihizm Dini Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2379 Beğen : 0

Hindistan'ın önemli bir çevreci kişiliği olan Sih Ravneet Singh'in İngiltere'de saldırıya uğradığı iddia edildi. Singh, Hindistan hükümetine ve Gurudwara Komitesi'ne seslenerek “diğer ülkelerle diyaloğa girerek” “Sihler” olarak tanınmalarını istedi. “Türbanın ise bir dinin bir sembolü olarak temsil edilmesini” “istedi.

"TÜRBANIMI ÇIKARMAYA ÇALIŞTI"

Pencap'ta yaşayan Ravneet Singh, İngiltere'de parlamento üyesi olan Tanmanjeet S Dhesi'yi çevrenin korunmasıyla ilgili küresel çalışmalarını anlatmak için ziyarete gitti.

Singh, Portcullis House'ın dışında kuyrukta sıra beklerken, bir saldırganın türbanını çıkarmaya çalıştığını ve kendisine “Müslümanlar evlerinize dönün” dediğini iddia etti.

"Bu olay parlamento mülkünün içinde gerçekleşti. Bunun ırkçı bir saldırı olduğuna inanamadım. Sonrasından türbanımı çekince bunun ırkçı bir saldırı olduğunu anladık.”diye konuştu.

PARLAMENTO ÜYESİ OLAYI KINADI

Parlamento üyesi ise olayı kınayarak, "Nefretle dolu birinin benim konuklarımdan biri parlamento binası dışında gece bir kuyrukta beklerken türbanının çekilmeye çalışılması iğrenç.” diye konuştu.

"Onun bu seyahatinden kişisel bir yarayla ayrılacak olmasından dolayı utanç duyuyorum.”diye ekledi.

Parlamento üyesi benzer bir saldırıya kendisi okuldayken de uğradığını söyleyerek hükümetten nefret suçlarını usulünce izlemesini ve Sihlere karşı suçları kaydetmesini istediğini belirtti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler